Vestuvių parodos staigmena – įspūdinga taurių piramidė

Klaipėdos viešbutyje „Europe City Aurora“ savaitgalį dvi dienas vykusioje vestuvių parodoje dalyviai ne tik susipažino su naujausiomis šių iškilmių tendencijomis, bet ir tapo įspūdingo reginio liudininkais – pobūvių salėje pastatyta bene aukščiausia Lietuvoje taurių piramidė.

Piramidei prireikė 400 taurių ir 100 butelių vyno.<br>A.Kubaičio nuotr.
Piramidei prireikė 400 taurių ir 100 butelių vyno.<br>A.Kubaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Sep 29, 2014, 9:39 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 5:37 AM

„Lietuvoje vestuvių iškilmės, vaišių stalai, ritualai gali būti visiškai kitokie – ne tik su įkyrėjusiais šakočiais, baltosiomis mišrainėmis, stalus užsėdusiais melagiais piršliais, kuriuos kitą dieną kam nors būtinai reikia pakarti“, – viešbučio salėje susirinkusiems žmonėms įrodinėjo po penkerių metų pertraukos Klaipėdoje vėl surengtos vestuvių parodos organizatoriai.

Atėjusių svečių laukė įvairūs vestuvių konsultantai: kirpėjai, fotografai, visažistai, muzikantai, dainininkai, juvelyrai, floristai, vestuvinių drabužių kūrėjai ir nuomotojai. Visi jie susitelkė vienoje vietoje, pasirengę atsakyti į visus lankytojams rūpimus klausimus, patarti, ko labiausiai prireiks ruošiantis vestuvių iškilmėms, kokias ir kiek kainuojančias paslaugas vertėtų iš anksto užsisakyti, o kokių vengti, taupant savo ir jaunavedžių pinigus.

Pasak vieno parodos sumanytojų ir rengėjų Remigijaus Žiogo, Lietuvoje jaunieji savo gražiausiai gyvenimo šventei vis dar rengiasi senoviškai – atsižvelgdami į tėvų pageidavimus, laikydamiesi per amžius nusistovėjusių šabloniškų papročių ir tradicijų: „Pamirštama, kad laikai pasikeitė – atsiranda naujos mados ir stiliai, reikia sekti naujas tendencijas, lygiuotis į jas, o ne trypčioti toje pačioje vietoje“.

„Tegul jūsų vestuvės, kad su neįprastais patiekalais, fakyrais, dresiruotais gyvūnais, fejerverkais, kitokiais efektais  bei atrakcijomis tampa iššūkiu draugams ir artimiesiems“, – salėje ugnį kurstė maištingai nusiteikęs R.Žiogas.

Sutuoktuvių prašymus civilinės metrikacijos skyriams jau pateikusios poros pakviestos dalyvauti konkurse „Pora 2015“. Geriausiai pasirodę dalyviai apdovanoti povestuvinės kelionės čekiais, profesionalių renginių organizatoriai jiems žadėjo nemokamai surengti mergvakarį ar bernvakarį, paplukdyti jachta po Kuršių marias. Savo prizus dalijo ir grožio salonų savininkai.

Geriausio Vakarų Lietuvos vestuvių fotografo rinkimai sutraukė gausų dalyvių būrį, todėl komisijai nebuvo lengva išaiškinti geriausius šio fotografijos žanro atstovus. Jų paslaugos itin paklausios – vestuvių fiksuotojai aršiai konkuruodami tiesiog verčiasi per galvą – jaunavedžiams siūloma įsiamžinti netikėčiausiais rakursais tokiose vietose, kad net kvapą gniaužia.

Fotokonkurso dalyvių skaičius nebuvo ribojamas. Rengėjams teko spręsti tik vieną galvosūkį, kai vienas žinomas uostamiesčio fotomenininkas pranešė sugalvojęs dar neregėtą paslaugą – skyrybų fotografavimą. Jis netgi užsigeidė viešai parodyti geriausius savo darbus.

Klaipėdiečiui teko įrodinėti, kad Lietuvoje padažnėjusios porų skyrybos – ne šiurpi tragedija, o natūrali ir dėsninga to paties vestuvių proceso dalis. Pasak jo, kai žmonės kultūringai išsiskiria, tokias akimirkas irgi verta, net būtina fiksuoti kaip reikšmingą gyvenimo įvykį. Tačiau novatoriško renginio sumanytojams ši mintis pasirodė pernelyg drąsi.

Neįprastas paslaugas siūlančiam fotografui organizatoriai mandagiai paaiškino, kad vestuvių iškilmėms skirta paroda – nėra ta vieta, kurioje kitokios tematikos jo darbai galėtų sulaukti reikiamo jaunavedžių ir lankytojų dėmesio.

Vestuvių parodą vainikavo naujas rekordas – visi nuščiuvę stebėjo, kaip barmenai renčia aukščiausią Lietuvoje taurių piramidę. Vyrų rankos nesuvirpėjo net tada, kai statinį reikėjo pripildyti vynu.

Rekordinei piramidei prireikė net 400 taurių ir 100 butelių vyno. Putojančio gėrimo užteko visiems parodos dalyviams ir svečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.