Vietoj darbo Seime – į mišias Ispanijoje

Nebuvo Seime, bet su parlamento palaiminimu lankėsi keliose katalikiškose ceremonijose užsienyje. Taip praėjusios savaitės pabaigą praleido konservatorius Dainius Kreivys, rašo „Lietuvos rytas“.

D.Kreivys garsėja pamaldumu.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Kreivys garsėja pamaldumu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Sep 30, 2014, 7:46 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 5:23 AM

Buvęs ūkio ministras D.Kreivys nuo praėjusio ketvirtadienio iki šio pirmadienio viešėjo Madride.

Ten Seimo narys parlamento vadovybės buvo oficialiai komandiruotas dalyvauti prieš du dešimtmečius mirusio ispanų vyskupo, buvusio katalikiškos organizacijos „Opus Dei“ prelato Alvaro del Portillo paskelbimo palaimintuoju iškilmėse.

Šitas renginys D.Kreiviui buvo toks svarbus, kad jis ketvirtadienį nedalyvavo Seimo posėdyje.

Tiesa, Seimas šios komandiruotės neapmokėjo ir prisidėjo tiktai padengdamas simbolinį kelionės draudimo mokestį.

„Tai ne komandiruotė, o asmeninė kelionė, už kurią aš pats ir sumokėjau. Seimo valdybos taip pat prašiau leidimo būtent asmeninei kelionei, nes dėl jos turėjau praleisti posėdį“, – „Lietuvos rytui“ sakė D.Kreivys

Tiesa, Seimo valdybos sprendimu politikas buvo palaimintas ne asmeninei kelionei, o oficialiai komandiruotas.

D.Kreivys savo pamaldumu pasižymi jau ne pirmą kartą, o būnant ūkio ministru tas pamaldumas konservatoriui yra pakišęs koją.

„Lietuvos rytas“ tuomet išsiaiškino, kad ūkio ministras – aktyvus katalikiškos organizacijos „Opus Dei“ narys ir jos susirinkimų sostinėje dalyvis.

Šie susirinkimai dviprasmiškai atrodė dėl to, kad ten pareigūnas susitikdavo su kitais dalyviais, iš kurių kai kurie neturėjo nieko bendra su valstybės politika, ir neoficialioje aplinkoje, prie bokalo alaus kalbėdavo apie savo darbo reikalus, įvairius užkulisinius procesus.

Kai kurie tų susirinkimų dalyviai konservatoriams esant valdžioje kopė karjeros laiptais. Pavyzdžiui, „Klaipėdos naftos“ generaliniu direktoriumi tapo dabartinis energetikos ministras Rokas Masiulis, Viešųjų pirkimų tarnybos vadovu – Žydrūnas Plytnikas.

Tuomet ministras ir jo bendraminčiai aiškino, kad „Opus Dei“ yra ne kokia nors slapta sekta, bet oficiali Katalikų bažnyčios struktūra, palaikoma ne tik Romos popiežiaus, bet ir Lietuvos bažnyčios vadovų.

Šiai organizacijai D.Kreivys ištikimas iki šiol. Tai įrodo ir praėjusios savaitės kelionė.

Buvusio „Opus Dei“ prelato paskelbimui palaimintuoju skirtas mišias Madride laikė „Opus Dei“ prelatas Javieras Echevarria.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.