Vyriausybėje – šeši milijonieriai, turtingiausias – Š. Birutis

Turtingiausias Seime – B.Bradauskas

Š.Birutis su žmona praėjusių metų turto deklaracijoje nurodo turintys daugiau kaip 4,2 mln. litų vertės turto, o dar 3,3 mln. litų yra paskolinę.<br>Nuotr. iš archyvo
Š.Birutis su žmona praėjusių metų turto deklaracijoje nurodo turintys daugiau kaip 4,2 mln. litų vertės turto, o dar 3,3 mln. litų yra paskolinę.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė, BNS inf.

2014-09-30 15:17, atnaujinta 2018-01-29 03:24

Š.Birutis su žmona praėjusių metų turto deklaracijoje nurodo turintys daugiau kaip 4,2 mln. litų vertės turto, o dar 3,3 mln. litų yra paskolinę. Vien jų nekilnojamojo turto vertė – per 2,47 mln. litų, taip pat ministras 450 tūkst. litų yra investavęs į Vyriausybės vertybinius popierius. Sutuoktiniai turi per 1,1mln. litų santaupų.

Teisingumo ministro socialdemokrato Juozo Bernatonio šeimos turtas siekia maždaug 1,6 mln. litų, iš jų nekilnojamojo turto vertė sudaro apie 1,2 mln. litų. Santaupos siekia apie 260 tūkst. litų.

Vidaus reikalų ministras „tvarkietis“ Dailis Alfonsas Barakauskas su žmona iš viso turi 1 mln. 384 tūkst. litų vertės turto. Jų valdomo nekilnojamojo turto vertė siekia per 800 tūkst. litų, meno ir juvelyrinių dirbinių vertė siekia per 120 tūkst. litų, dar šeima nurodo turinti maždaug 350 tūkst. litų santaupų.

Žemės ūkio ministrė „darbietė“ Virginija Baltraitienė su vyru valdo daugiau kaip milijono litų vertės turtą. Jų deklaruojamo nekilnojamojo turto vertė – per 155 tūkst. litų, taip pat ministrė nurodo turinti 8 tūkst. litų, o jos sutuoktinis – beveik 865 tūkst. litų santaupų. V.Baltraitienė turi ir maždaug 43 tūkst. litų paskolą.

Krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas su sutuoktine turi apie 1,1 mln. litų vertės turto, nekilnojamojo turto vertė sudaro 113 tūkst. litų, o santaupos – per 890 tūkst. litų.

Užsienio reikalų ministro socialdemokrato Lino Linkevičiaus šeimos turto vertė šiek tiek viršija milijoną litų. Nekilnojamasis turtas įvertintas milijonu litų, dar ministras turi 59 tūkst. litų santaupų, taip pat per 700 tūkst. litų paskolą.

Švietimo ir mokslo ministras „darbietis“ Dainius Pavalkis su žmona turi maždaug 940 tūkst. litų vertės turto. Jų nekilnojamojo turto vertė – per 730 tūkst. litų. Sutuoktiniai turi maždaug 47 tūkst. litų santaupų, apie 50 tūkst. litų vertės akcijų, taip pat ministras yra paėmęs maždaug 125 tūkst. litų paskolą.

Premjeras A.Butkevičius su žmona turi apie 830 tūkst. litų vertės turto, jų santaupos bankuose siekia 267 tūkst. litų. Vyriausybės vadovas turi ir maždaug 260 tūkst. litų siekiančią paskolą.

Ūkio ministro socialdemokrato Evaldo Gusto ir jo žmonos turtas vertinamas maždaug 690 tūkst. litų. Jų nekilnojamojo turto vertė – per 300 tūkst. litų, santaupos sudaro apie 170 tūkst. litų. Ministras yra gavęs apie 270 tūkst. litų paskolą.

Susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus šeima nurodo turinti taip pat maždaug 690 tūkst. litų vertės turto. Nekilnojamojo turto vertė – per 400 tūkst. litų. Ministras 100 tūkst. litų yra investavęs į Vyriausybės vertybinius popierius, sutuoktinių santaupos – apie 150 tūkst. litų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės ir jos sutuoktinio turto vertė – per 620 tūkst. litų, nekilnojamasis turtas įvertintas 526 tūkst. litų, sutuoktiniai dar turi 86 tūkst. litų santaupų.

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė su sutuoktiniu deklaravo maždaug 380 tūkst. litų vertės turtą, didžiąją šios sumos dalį sudaro nekilnojamojo turto vertė – 330 tūkst. litų.

Finansų ministras Rimantas Šadžius su žmona nurodo turintys maždaug 340 tūkst. litų vertės turto. Šeimos nekilnojamasis turtas vertinamas maždaug 200 tūkst. litų, o santaupos – per 110 tūkst. litų.

Aplinkos ministro Kęstučio Trečioko šeima nurodo turinti 150 tūkst. litų vertės turto. Nekilnojamojo turto vertė nurodoma 27 tūkst. litų, transporto priemonių – 63 tūkst. litų. Sutuoktiniai deklaravo turintys ir 60 tūkst. litų santaupų.

Neseniai pareigas pradėjusio eiti energetikos ministro Roko Masiulio praėjusių metų turto deklaracija nepateikiama.

Turtingiausias Seime – B.Bradauskas

Turtingiausias Seime išlieka socialdemokratas Bronius Bradauskas. Jis užleido pozicijas Viktorui Uspaskichui, kuris būdavo daugiausia turto sukaupęs Seimo narys.

B.Bradauskas deklaravo solidžias sumas. Pavyzdžiui, yra deklaravęs daugiau nei 8,5 mln. litų vertės nekilnojamojo turto. Politiko turimų žemės sklypų vertė siekia 1,3 mln. litų. O jo turimų akcijų vertė – beveik 12 mln. litų, be to, politikas deklaravo turintis 5 mln. litų piniginių lėšų. Politiko žmona Danguolė yra deklaravusi 2 mln. litų vertės nekilnojamąjį turtą.

Milijonierė ir Seimo narė „darbietė“ Vilija Filipovičienė. Nekilnojamojo turto registre jos turimų žemės sklypų vertė – daugiau nei 7,7 mln. litų. Seimo narės turimų akcijų vertė siekia 850 tūkst. litų, o meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių – 213 tūkst. litų.

Seimo narys Kęstutis Glaveckas yra deklaravęs Nekilnojamojo turto ir žemės sklypų, kurių vertė – daugiau nei 3 mln. litų. Politikas deklaravo turintis 300 tūkst. litų vertės vertybinių popierių bei visai solidžią 200 tūkst. piniginių lėšų sumą.

Socialdemokratų partijai priklausantis Seimo narys Arvydas Mockus Nekilnojamojo turto registre deklaravo 1,35 mln. litų vertės turtą. Jo turimų akcijų vertė – daugiau nei 200 tūkst. litų. Šio politiko skolų suma siekia 260 tūkst. litų.

Kiek daugiau nei milijoną deklaravo ir Darbo partijos atstovas Raimundas Paliukas – Nekilnojamojo turto registre jo deklaruoto turto vertė siekia 1,025 mln. litų. Seimo narys deklaravo turintis 67 tūkst. litų piniginių lėšų.

Pagal praėjusiais metais skelbtus duomenis, vienas turtingiausių Seimo narių buvo „darbietis“ V.Uspaskichas. Kartu su žmona politikas buvo deklaravęs daugiau nei 156 mln. litų vertės privalomo registruoti turto.

Tačiau naujausioje deklaracijoje matyti, kad nekilnojamojo turto, žemės sklypų vertė – tik 1,86 mln. litų. Jo deklaruotų žemės sklypų vertė siekia 668 tūkst. litų, o meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių V.Uspaskichas nurodė turįs 129 tūkst. litų vertės.

Taip pat V.Uspaskichas deklaravo turintis 4,4 mln. litų santaupų. Be to, V.Uspaskichui negrąžinta 1,3 mln. litų skolų. Darbo partijos lyderio sutuoktinė Jolanta Blažytė deklaravo daugiau nei 116 mln. litų vertės nekilnojamojo turto ir akcijų. J.Blažytė nurodė turinti 1,1 mln. litų piniginių lėšų.

Įdomu, kad J.Blažytė yra paskolinusi daugiau nei 10 mln. litų.

Miestų merų turtai

Tarp didmiesčių merų turtu išsiskiria sostinės meras, partijos Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) vadovas Artūras Zuokas. Milijoninius turtus valdo ir Savivaldybių asociacijos prezidentas, Druskininkų vadovas socialdemokratas Ričardas Malinauskas.

Vilnius meras A.Zuokas su žmona turi turto už maždaug 5,84 mln. litų. A.Zuokas taip pat yra paskolinęs 1,33 mln. litų, o 1,49 mln. litų - pasiskolinęs. Sostinės mero šeima turi 800 tūkst. litų vertės nekilnojamo turto, jų turimų akcijų vertė siekia 4,2 mln. litų, turi per pusę milijono litų santaupų.

Kauno mero konservatoriaus Andriaus Kupčinsko šeima turi maždaug 150 tūkst. litų vertės turto. Jų nekilnojamo turto vertė siekia per 90 tūkst., sutuoktiniai nurodo turintys per 17 tūkst. santaupų, transporto priemonių vertė - 41 tūkst. litų, nurodoma Valstybinės mokesčių inspekcijos paskelbtoje metinėje turto deklaracijoje.

Klaipėdos mero, Liberalų sąjūdžio atstovo Vytauto Grubliausko šeima yra maždaug 924 tūkst. litų vertės turto savininkai. Jų nekilnojamo turto vertė siekia maždaug 763 tūkst. litų, turi per 160 tūkst. litų santaupų, taip pat meras yra paėmęs per 438 tūkst. litų paskolą.

Panevėžio meras konservatorius Vitalijus Satkevičius su žmona yra maždaug 63 tūkst. litų vertės turto savininkai, jų nekilnojamo turto vertė nurodoma per 43 tūkst. litų, transporto priemonių - 8 tūkst. litų. Sutuoktiniai taip pat turi per 12 tūkst. litų santaupų.

Šiaulių meras socialdemokratas Justinas Sartauskas turi turto už maždaug 295 tūkst. litų. Mero nekilnojamo turto vertė siekia 236 tūkst. litų, transporto priemonių - 28 tūkst litų., akcijų - per 11 tūkst. litų, santaupos siekia 12 tūkst. litų.

Savivaldybių asociacijos prezidentas, Druskininkų meras R.Malinauskas deklaruoja turto už 3 mln. 753 tūkst. litų. Mero nekilnojamo turto vertė nurodoma 1,69 mln. litų, transporto priemonės - per 250 mln. litų, akcijų Druskininkų vadovas turi už beveik milijoną litų, taip pat yra sukaupęs per 800 tūkst. litų santaupų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.