Policija: dėl pratybų Šilalėje nepatenkintų skambučių nebuvo

Tauragės apskrities policija neigia žiniasklaidos pranešimus, kad per didelio masto karines pratybas Šilalės mieste ir apylinkėse policija sulaukė daug išsigandusių žmonių skambučių apie tai, jog prasidėjo karas. Policija teigia, kad tokių skambučių iš viso nebuvo.

Pratybos Šilalėje ir apylinkėse vyko savaitgalį, jas smalsiai stebėjo miesto gyventojai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pratybos Šilalėje ir apylinkėse vyko savaitgalį, jas smalsiai stebėjo miesto gyventojai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-01 11:47, atnaujinta 2018-01-29 00:56

Kaip rašoma Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime, Šilalės rajono policijos komisariato pareigūnai informuoja, kad savaitgalį, rugsėjo 26-28 dienomis, Šilalės mieste vykusių karinių pratybų metu nei bendruoju pagalbos centro telefonu, nei tiesiogiai nesulaukė nepatenkintų Šilalės miesto ar rajono gyventojų pranešimų dėl vykdomų karinių pratybų veiksmų.

Tuo tarpu Krašto apsaugos ministerija savo paskiroje socialiniame tinkle „Facebook“ informuoja, kad, ministerijos žiniomis, „tomis dienomis Šilalėje nebuvo užfiksuotas nei vienas nusikaltimas.“

Savaitgalį pratybose Šilalėje ir apylinkėse dalyvavo apie 500 karių. Pratybas organizavo Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotasis pėstininkų batalionas, Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė, Lietuvos karo policija kartu su Šilalės rajono savivaldybe.

Pratybose Šilalėje taip pat dalyvavo Tauragės priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Šilalės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai, Šilalės policijos komisariato pareigūnai, Šilalės greitosios medicinos pagalbos medikai ir LDK Kęstučio šaulių 7-osios rinktinės jaunieji šauliai.

Pratybas mieste Lietuvos kariuomenė surengė atsižvelgdama į tai, jog vis daugiau ginkluotų konfliktų vyksta miestuose, todėl daugiau dėmesio skiriama ir parengti karius kovai miestuose.

Panašios pratybos jau yra vykusios Jonavoje, Alytuje, keliuose mažesniuose miestuose.

Pratybos vyko ir mieste, ir greta miesto esančiose įmonėse. Jų dalyviai vykdė iš anksto suplanuotas užduotis: taktinį puolimą, objektų užėmimą, gynybos, civilių gyventojų evakuaciją, gaisrų gesinimo ir nukentėjusiųjų gelbėjimo operacijas.

Šiomis pratybomis buvo siekiama įvertinti karių pasirengimą vykdyti puolimo ir gynybos operacijas gyvenvietėse ir jų prieigose, patikrinti, kaip valstybinės tarnybos sugeba organizuoti ekstremalių situacijų valdymą ginkluoto konflikto metu. Šiais mokymais taip pat siekiama stiprinti ir karinių dalinių bendradarbiavimą su vietos valdžios institucijomis bei tarnybomis.

Vienos ar kitokios išvados daromos po kiekvienų, dar vykstant pratyboms Šilalėje lrytas.lt yra sakęs Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-osios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Gintaras Jaloveckas. Jeigu pasibaigus pratyboms nerandama, ką būtų galima tobulinti, jos nepavyko.

„Šios pratybos tikrai pavyko“, - Šilalės mieste ir apylinkėse tris dienas trukusius mokymus apibūdino jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.