Turtuoliai ne tik Seime - rajonų politikai irgi ne vargšai

Antradienį Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) paskelbė turto deklaracijas, kurių duomenis mielai pasinagrinėtų ir kiekvienas lietuvis. Akivaizdu, kad milijonierių yra ne tik Vyriausybėje arba Seime. Ne ką mažesnius turtus varto ir savivaldybių tarybų nariai.

R.Malinauskas (kairėje), Š.Vaitkus (dešinėje, viršuje) ir T.Barštys (apačioje, dešinėje).<br>Lrytas.lt motažas.
R.Malinauskas (kairėje), Š.Vaitkus (dešinėje, viršuje) ir T.Barštys (apačioje, dešinėje).<br>Lrytas.lt motažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

2014-10-01 08:04, atnaujinta 2018-01-29 01:49

Pavyzdžiui, Raseinių rajono tarybos nario Jordanas Kenstavičiaus turimas turtas įspūdingas. Politikas yra deklaravęs nekilnojamojo turto už 7 mln. litų. Turimos J.Kenstavičiaus akcijos siekia 1,3 mln., o piniginės lėšos - 414 tūkst. litų. Be to, politiko paskolintų lėšų suma perkopia 10 mln. litų.

Įspūdingas ir Palangos savivaldybės tarybos nario Vaido Šimučio deklaracija. Politikas deklaravo turintis nekilnojamojo turto už 1,7 mln. litų. O jo deklaruota žemės sklypų vertė viršija 27,8 mln. litų. V.Šimučio turimų akcijų vertė siekia 1,2 mln. litų. Politikas turi 300 tūkst. piniginių lėšų, bei yra pasiskolinęs daugiau nei 3 mln. litų.

Turtu gali pasigirti ir Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narė Genovaitė Sinskienė, kuri deklaravo turinti nekilnojamo turto už daugiau nei 5,4 mln. litų. Politikės turimos piniginės lėšos perkopia 7 mln. litų.

Druskininkų meras ir tarybos narys Ričardas Malinauskas deklaravo turintis 1,3 mln. vertės nekilnojamojo turto. Jo turimų žemės sklypų vertė siekia 391 tūkst. litų. Taip pat politikas deklaravo turintis 250 tūkst. litų vertės transporto priemonių, bei 968 tūkst. litų vertės akcijų. R.Malinauskas yra sukaupęs daugiau nei 800 tūkst. litų santaupų.

Palangos miesto savivaldybėje dirbantis Vytautas Stalmokas valdo turtą ir žemės sklypus, kurių vertė yra 2,5 mln. litų. V.Stalmoko turimų akcijų vertė siekia 1,2 mln. litų, vertybiniai popieriai - 568 tūkst. litų. Politikas yra paskolinęs daugiau nei 3,3 mln. litų, o jo piniginės lėšos sudaro 245 tūkst. litų. Politikas yra skolingas kiek daugiau nei 482 tūkst. litų.

Palangos savivaldybės tarybos narys Šarūnas Vaitkus deklaravo turintis nekilnojamojo turto už 3,7 mln. litų, bei žemės sklypų už 800 tūkst. litų. Politikas turi daugiau nei 300 tūkst. piniginių lėšų. Taip pat jis yra paskolinęs 1,4 mln. litų.

Radviliškio tarybos narys Gintaras Žilėnas yra deklaravęs nekilnojamojo turto už 6,2 mln. litų, bei žemės sklypų už 1,3 milijono. Taip pat G.Žilėnas turi transporto priemonių kurių vertė siekia 212 tūkst. litų. Meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių G.Žilėnas yra sukaupęs už 7,3 mln. litų. Be to, politikas yra paskolinęs daugiau nei 2 mln. litų.

Kauno tarybos narys Tautvydas Barštys deklaravo turintis nekilnojamojo turto už 1,2 mln. litų. Jo turimų akcijų vertė siekia daugiau nei 13 mln. litų. T.Barštys turi sukaupęs 789 tūkst. litų piniginių lėšų.

Kretingos savivaldybės tarybos narys Vladas Baltuonis deklaravo turto už 1,8 mln. litų. Taip pat jis nurodė, kad turi kelių transporto priemonių už 278 tūkst. litų.

V.Baltuonio turimų žemės sklypų vertė siekia 124 tūkst. litų, o meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių vertė siekia 932 tūkst. litų. V.Baltuonis turi 243 tūkst. litų piniginių lėšų ir 611 tūkst. skolų.

Utenos tarybos narė Nijolė Dumbliauskienė deklaravo turinti nekilnojamojo turto už 1,3 mln. litų, jos žemės sklypų vertė siekia daugiau nei 500 tūkst. litų. Taip pat N.Dumbliauskienė nurodė turinti 3,1 mln. litų vertės akcijų.

Šiaulių tarybos narys Aidas Gedvilas deklaravo nekilnojamojo turto už 1,7 litų. Taip pat jis turi žemės sklypų, kurių vertė 2,2 mln. litų, bei akcijų kurių vertė perkopia 0,5 mln. litų. A.Gedvilas deklaravo turintis 600 tūkst. litų piniginių lėšų.

Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narys Gintaras Karosas deklaravo turintis nekilnojamojo turto už 1,7 mln. litų, žemės sklypų vertė siekia 2,2 mln. litų. Be to, G.Karosas yra sukaupęs 230 tūkst. litų santaupų.

Šakių savivaldybės tarybos narys Vytautas Bitinas deklaravo nekilnojamojo turto ir žemės sklypų už daugiau nei 1,3 mln. litų. V.Bitino kelių transporto priemonių vertė siekia 250 tūkst. litų. Politikas yra sukaupęs 250 tūkst. litų santaupų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.