Atnešk savo širdį į lažybų kontorą

Ne vieną suglumino raginimas gatvės plakatuose atnešti savo širdį į stadioną. Kam reikėjo, tas suprato. Neabejoju, kad tokių bus tūkstančiai, kai Lietuvos nacionalinės rinktinės futbolininkai žais su estais ir slovėnais.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Oct 4, 2014, 12:16 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 3:11 PM

Mano širdis irgi bus su mūsiškiais. Su rinktine. Tačiau ne su širdį kviečiančia atnešti Lietuvos futbolo federacija (LFF).

Mat pastaroji ištisus dešimtmečius pabrukusi uodegą tylėjo, kai žaidėjai, o gal net ir klubai pardavinėdavo rungtynes – kas varžovams, o kas ir lažybininkams. Vieša paslaptis visiems buvo iš koto verčiantys ankstesniojo „Žalgirio“ rezultatai, kai klubą buvo nusipirkęs neaišku kaip praturtėjęs barzdotas storuliukas, sunkiai suprantantis lietuviškai.

Ką ir kalbėti apie mažesnio kalibro klubus ar nuolat tarp jų migruojančius žaidėjus, kurie tikrai nėra tokie klišakojai, kad per rungtynes su silpnesniais varžovais leistų įvarčius pro klyną. O juk leisdavo ir tebeleidžia.

Žlungančio „Ekrano“ vadovas A.Labinas skundėsi apie tai seniai informavęs federaciją, tačiau šioje dėl postų ir pinigų, kurie byra iš UEFA, besiniaujantiems veikėjams tikrai ne tai rūpėjo.

Praregėta tik šįmet. Už sutartas rungtynes spyrį gavo Gargždų „Banga“, dabar sankcijų laukia „Klaipėdos granitas“. Tačiau federacijos vadeivos bausti imasi tikrai ne savo noru: apie sutartas rungtynes gaunama informacijos iš UEFA.

Čia tai nuostabu: Šveicarijos Nione įsikūrusi organizacija geriau mato, kas dedasi Panevėžio, Klaipėdos ar Kazlų Rūdos vadinamosiose futbolo aikštėse, nei Vilniuje sėdintys 65 metų sukaktį (apie informuojama pačiame LFF svetainės viršuje) atšventusio J.Kvedaro pavaldiniai!

Parodija virto ir pačios LFF taurės turnyras. Anglijoje niekas nesistebi, kai trečiojo pagal lygį diviziono klubas rimtai kimba į atlapus „Premier“ lygos komandai ar ją net nugali. Juk ir vieni, ir kiti žaidžia profesionaliai ir už ne tokius menkus pinigus.

Tačiau kai bucus nuo vinies tik laisvalaikiu nusikabinantys ir gerokai senstelėję „Prelegentai“ iš ketvirtojo pagal lygį Lietuvos diviziono pakrauna malkų tai pačiai „Bangai“, žaidžiančiai A (vadinasi, aukščiausioje?) lygoje, tai ir graudu, ir juokinga.

Nemanau, kad R.Skaisgirys su bičiuliais dalyvavo lažybose ar nusipirko vietą LFF taurės ketvirtfinalyje iš gargždiškių. Nors pinigų tam tikriausiai turėtų.

Tiesiog tokie rezultatai parodo apgailėtiną Lietuvos futbolo lygį. Turime 3 ar 4 komandas, kurios dar šį tą sugeba, o likusioms belieka spardyti kamuolį su veteranais arba rungtis lažybų kontorose. Beje, vargu ar gali būti sutapimas, kad tas lažybines komandas pastaraisiais metais taip pamėgo „investuotojai“ iš Rytų valstybių.

Trečią dešimtmetį vidaus intrigose ir pinigų dalybose skendinti LFF, aišku, stengsis vaizduoti, kad kovoja su tokiu reiškiniu, nors jis futbolo valdininkus jau seniai paguldė ant menčių.

Mums belieka tikėtis, kad iš šio purvo išaugs bent keliolika tikrų žaidėjų. Kad išliks bent rinktinė, paliekanti savo širdis aikštėje. O ne lažybų kontorose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.