Kas nenorėtų? Ministrų darbo dienos - Amerikoje ir Japonijoje

Pastarąją savaitę daug ministrų yra išvykę į komandiruotes užsienyje. Į kokias šalis jie vyksta ir ką ten veikia? Naujausi ministrų vizitai – į Moldovą, Japoniją ir Jungtines Amerikos Valstijas.

Pastarąją savaitę daug ministrų yra išvykę į komandiruotes užsienyje.<br>Lrytas.lt montažas.
Pastarąją savaitę daug ministrų yra išvykę į komandiruotes užsienyje.<br>Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-06 11:03, atnaujinta 2018-01-28 11:28

Penktadienį popiet į Japoniją išvyko Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis. Ministras dalyvauja Mokslo ir technologijų forume Kiote.

Oficialiai pranešama, kad „Mokslo ir technologijų politikos formuotojai iš 30 šalių pristatys savo šalių patirtį ir dalinsis bendradarbiavimo idėjomis. Ministras taip pat susitiks su Omano aukštojo mokslo ministru Rawya Saud Al-Busaidi aptarti bendradarbiavimo galimybių aukštojo mokslo srityje.“

Sekmadienį anksti ryte su darbo vizitu į Jungtines Amerikos Valstijas išvyko ir premjeras Algirdas Butkevičius.

Numatyta, kad pirmadienį premjeras aplankys Tarptautinį Stenfordo tyrimų institutą Vašingtone, pagerbs Holokausto aukų atminimą JAV Holokausto memorialiniame muziejuje. Planuojama, kad Vyriausybės vadovas duos interviu įtakingiems leidiniams „The Washington Post“, „The Wall Street Journal“ ir „Financial Times“.

Premjeras su aukštais JAV pareigūnais ketina aptarti gynybos ir energetinio saugumo klausimus, šios šalies verslininkams ir investuotojams pristatyti Lietuvos investicinę aplinką ir galimybes JAV verslui mūsų šalyje.

Lankydamasis JAV Ministras Pirmininkas taip pat susitiks su ten gyvenančia lietuvių bendruomene.

Vašingtone A.Butkevičius susitiks su JAV viceprezidentu Joe Bidenu, JAV prekybos atstovu Michaelu Fromanu, komercijos sekretore Penne Pritzker. Susitikime su Energetikos sekretoriumi Ernestu Monizu Vyriausybės vadovas pristatys Klaipėdos SGD terminalo statybų eigą bei Lietuvos ir Lenkijos dujotiekių jungties projektą (GIPL), aptars skalūnų dujų gavybos ir eksporto perspektyvas. Su Žemės ūkio sekretoriumi Thomasu Vilsacku dėl JAV rinkos atvėrimo lietuviškai kiaulienai ir jautienai.

Kartu su premjeru JAV lankosi ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Jis Amerikoje darbo vizitais lankysis Vašingtone, Los Andžele, Čikagoje ir Madisone.

Vizito metu numatyti atskiri L.Linkevičiaus susitikimai su JAV sankcijų politikos vyriausiuoju koordinatoriumi Danieliu Friedu, Atstovų rūmų Užsienio reikalų komiteto pirmininku Edu Royce‘u, Čikagos miesto meru Rahmu Emanueliu, Viskonsino valstijos gubernatoriumi Scottu Walkeriu, nevyriausybinių organizacijų vadovais.

Išvyką šią savaitę turėjo ir socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė. Ministrė su Moldovos socialinės apsaugos ir šeimos ministre Valentina Buliga pasirašė pensijos mokėjimo tvarkos sutartį. Taip pat, ministerija pranešė, kad ministrės aptarė jaunimo užimtumo skatinimo, nedarbo lygio mažinimo strategijų kūrimo ir įgyvendinimo, socialinių paslaugų teikimo socialiai pažeidžiamiems visuomenės nariams, nelegalaus darbo prevencijos bei kitus klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.