Bankininkui Vitui Vasiliauskui – teismo kirtis

Kaltas ne tas, kuris pasakė, o tas, kuris pakartojo. Tokią tiesą teismui bandęs įrodyti Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas turės atverti piniginę – sumokės ir „Lietuvos rytui“, ir jo vyriausiajam redaktoriui, rašo „Lietuvos rytas“.

V.Vasiliauskas įsižeidė dėl žodžių, kurie buvo pasakyti Seimo komisijoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Vasiliauskas įsižeidė dėl žodžių, kurie buvo pasakyti Seimo komisijoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Oct 7, 2014, 6:34 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 8:26 AM

Trys teismo procesai ir 6700 litų. Tiek Lietuvos banko valdytojas V.Vasiliauskas paaukojo tam, kad pagaliau išgirstų, jog kalbos, kad banko „Snoras“ vadovams jis liepė atsisakyti „Lietuvos ryto“ akcijų, žemina jo garbę ir orumą.

Tokią išvadą vakar padarė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Įsižeidė dėl apklausos Seime

Tačiau V.Vasiliauskas teismui taip ir neįrodė, kad galimai tikrovės neatitinkančią ir jį įžeidusią informaciją paskleidė dienraštis „Lietuvos rytas“ ir jo vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas.

Savo pareiškime teismui V.Vasiliauskas buvo nurodęs, jog jį įžeidė Seime pasakyti G.Vainausko žodžiai.

2012 metų vasarį į Seimo Antikorupcijos komisiją iškviestas „Lietuvos ryto“ vyriausiasis redaktorius teigė iš buvusio „Snoro“ banko prezidento Raimondo Baranausko kelis kartus girdėjęs, kad V.Vasiliauskas jį raginęs dėl ramesnio gyvenimo atsisakyti „Lietuvos ryto“, po didinamuoju stiklu stebinčio valdžios veiklą, akcijų.

Liudydamas Seimo komisijai G.Vainauskas pabrėžė, kad nėra garantuotas, ar tai tiesa.

Komisijai pasakė viską

Seimo komisijos posėdyje pasakytus G.Vainausko žodžius kitą dieną pacitavo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė, jog pirminis informacijos šaltinis – „Snoro“ prezidentas R.Baranauskas.

Teismas pažymėjo, jog į Seimo Antikorupcijos komisiją iškviestas G.Vainauskas tik įvykdė pareigą pasakyti visą žinomą informaciją, todėl jam negali kilti atsakomybė už ginčijamų teiginių paskleidimą.

Teismo sprendime teigiama, kad G.Vainauskas tik atkartojo R.Baranausko žodžius, kurių bylos nagrinėjimo metu neginčijo ir pats „Snoro“ prezidentas.

Padengs teismo išlaidas

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Ramutė Mikonienė nusprendė, kad dėl šių teiginių paviešinimo nekaltas ir dienraštis „Lietuvos rytas“.

Nustatyta, kad dienraštyje buvo tiksliai pacituoti Antikorupcijos komisijos posėdyje Seime išsakyti vyriausiojo redaktoriaus teiginiai.

Praėjusių metų rugsėjo mėnesį tai jau buvo nusprendęs Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, bet toks sprendimas netenkino V.Vasiliausko.

Dėl to paties sakinio jis nusprendė kreiptis į Vilniaus miesto apylinkės teismą.

Įsižeidęs Lietuvos banko vadovas V.Vasiliauskas ne tik gaišo darbo laiką teismuose, bet ir patyrė išlaidų.

Pirmadienį V.Vasiliausko ieškinį G.Vainauskui ir „Lietuvos rytui“ atmetęs Vilniaus miesto apylinkės teismas Lietuvos banko valdytoją įpareigojo atlyginti bylinėjimosi išlaidas.

G.Vainauskui jis turės sumokėti 4000 litų, o dienraščiui „Lietuvos rytas“ – 2700 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.