Registruoti pirmieji savivaldybių tarybų rinkimų dalyviai

Registruoti pirmieji 2015 m. kovo 1 d. savivaldybių tarybų rinkimų politinės kampanijos dalyviai, pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 9, 2014, 1:21 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 12:26 AM

Artėjančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose kandidatus ar kandidatų sąrašus galės kelti politinės partijos, rinkimų komitetai. Taip pat galima išsikelti kandidatu į tarybos narius - merus. Kelti kandidatus, kandidatų sąrašus ar keltis kandidatu galima tik prieš tai užsiregistravus savarankišku politinės kampanijos dalyviu. Savarankiškų politinės kampanijos dalyvių registracija vyksta nuo spalio 1 d. iki gruodžio 6 d.

VRK ketvirtadienį užregistravo pirmuosius savarankiškus politinės kampanijos dalyvius: vieną politinę partiją bei 4 jos keliamus kandidatų sąrašus ir pretendentą į kandidatus (asmenį, kuris numato keltis kandidatu į savivaldybės tarybos narius - merus).

VRK primena, kad tik savarankiškais politinės kampanijos dalyviais registruoti ir VRK interneto tinklalapyje kaip savarankiški politinės kampanijos dalyviai paskelbti asmenys (partijos, rinkimų komitetai, kandidatai į merus) gali priimti aukas, įgyti turtines prievoles dėl išlaidų politinei kampanijai, visos išlaidos, skirtos politinei kampanijai finansuoti, gali būti apmokamos tik iš politinės kampanijos sąskaitoje esančių lėšų. Neužsiregistravus politinės kampanijos dalyviu negalima skleisti politinės reklamos, sudaryti sutarčių dėl politinės kampanijos išlaidų bei nebus galima teikti pareiškinių dokumentų kandidato ar kandidatų sąrašo registravimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.