Sugrįžimas į ringą sumušus moterį: klaupkis ir atsiprašinėk

Klaupkis, atsiprašinėk, atgailauk. Kartok. Kartok. Kartok. Atrodo paprasta formulė, kai taip stipriai susimauni, kad visi ankstesni pasiekimai tiesiog pranyksta. Ketvirtadienį – spalio 9-ąją – Lietuvos bušido federacija (LBF) skambiai paskelbė, kad į ringą grįžta Remigijus Morkevičius.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Oct 9, 2014, 4:37 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 11:25 PM

Kovų pasaulyje jis pagarsėjęs greitais smūgiais ir staigiomis pergalėmis, bet visa tai – antrarūšis dalykas. Lietuva R.Morkevičių labiau žino kaip profesionalų kovotoją, kuris girtas kojos smūgiu Kaune nokautavo merginą.

„Dugnas. Purvas“ - šiuos du žodžius su manimi kalbėdamas paminėjo LBF prezidentas Donatas Simanaitis.

Klausiau jo apie su nusikalstamu pasauliu siejamo R.Morkevičiaus istoriją ir gavau atsakymą: „Visi turi gauti antrą šansą.“

Iš vienos pusės situacija suprantama. R.Morkevičius po incidento jau atgailavo. „Ši klaida yra gėdingiausia mano gyvenime“, - sakė jis. Vėliau Remigijus kalbėjo, kad žurnalistai jį pavertė demonu.

Bet tai, ką mačiau LBF konferencijoje pasirodė absurdiška. Kai atėjo eilė pasisakyti R.Morkevičiui, jis negalėjo neužsiminti apie praeitį ir laiką, kai nustojo sportuoti.

Paklydimai ir nesąmonė. Taip spyrį moteriai į galvą vadino R.Morkevičius, o dauguma jo kolegų tyliai nusijuokė. Nusijuokė ir už manęs sėdėjusios dvi merginos.

Ar jūs rimtai? Pamaniau. Juk žeminate ne ką kitą, o save.

Vėliau kalbėdamas su žurnalistais R.Morkevičius juokėsi, kai moteris paklausė apie praeitį. „Buvo. Jūs žinote, ko buvo“, - sakė sportininkas.

Ne vieta ir ne laikas šypsenoms. Į ringą grįžta ne neseniai padoriai kumštį sugniaužti išmokęs sportininkas, o profesionalas, po kojomis klojęs daugybę varžovų.

Aš tikiu, kad žmogus gali pasimokyti iš savo klaidų ir nesakau, kad R.Morkevičius pakartos tą gėdą. Bet man visiškai nepatiko nusistatymas.

Iki lapkričio 15 dienos – „Bushido Hero's“ turnyro – dar daug laiko, todėl reikėtų dar pulti ir pulti ant kelių. Atsiprašinėti ne tik sužalotos merginos, bet ir visų moterų.

Kai tu sakai, kad tau garbė atstovauti Lietuvai, jog tave žavi jos istorija, tai pirmiausia turi įrodyti, kad esi vertas tos nedidelės trispalvės ant savo sportinio treningo.

Ir kai kalba pasisuka apie tą smūgį, neturi imti filosofuoti, mėginti sukelti šypseną kolegoms – tu turi atsiprašinėti iki pažaliavimo.

Nes gerbti Lietuvą, tai pirmiausia gerbti visas mūsų moteris. Dugną pasiekti spėjai ir sakai, kad verti naują puslapį. Reiškia, kad mėgini atsispirti. Puikus tam pagrindas – nuolatinis atsiprašinėjimas.

Jeigu tai darysi nuoširdžiai, visuomenė atleis. Paklauskit garsiųjų brolių. Ir tai – abipusis ryšys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.