Vilniaus meru panoro tapti ir J. Subotinas

Skandalingais pareiškimais garsėjantis, Sovietų sąjungą šlovinantis radikalių pažiūrų politinis veikėjas Jurijus Subotinas siekia tapti Vilniaus meru.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 9, 2014, 3:06 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 11:45 PM

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį jį registravo rinkimų kampanijos dalyviu.

Tai naujienų agentūrai ELTA pranešė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas, rimtai nevertinęs J. Subotino ketinimų. J. Subotinas 2004-aisiais norėjo tapti Prezidentu.

Kelti kandidatus, kandidatų sąrašus ar keltis kandidatu kovą vyksiančiuose savivaldos rinkimuose galima tik prieš tai užsiregistravus savarankišku politinės kampanijos dalyviu. Savarankiškų politinės kampanijos dalyvių registracija vyksta nuo spalio 1 d. iki gruodžio 6 d. Vėliau kandidatai savo rimtumą dalyvauti rinkimuose dar turės pagrįsti piniginiu užstatu.

"Ketinimo paraiška svarbi ta prasme, kad, jeigu iki gruodžio 6 d. ketinimas pas mus nebus užregistruotas, tai toliau pareiškėjo dokumentų teikimas bus jau nebegalimas", - sakė Z. Vaigauskas.

ELTA primena, kad kandidatais į Vilniaus merus įvardijamas Liberalų sąjūdžio atstovas Remigijus Šimašius, socialdemokratų - Gintautas Paluckas, konservatorių - Mantas Adomėnas, "darbiečių" - Jonas Pinskus. Savo kandidatą kelti ketina ir Tautininkų sąjunga - ji į sostinės merus linkusi deleguoti partijos pirmininką Julių Panką. Dabartinis Vilniaus vadovas Artūras Zuokas apie savo ketinimus kol kas nepranešė. Apie sostinės vadovo vairą buvo užsiminęs ir Seimo narys Naglis Puteikis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.