Po Jonavos turgų vaikščiojo žaidžiantys žmonės

Šeštadienį Jonavos turgavietės prekybininkus ir pirkėjus nustebino Kauno pantomimos teatro aktoriai. Spalvotais drabužiais apsirengę ir veidus nusidažę aktoriai jonaviečius kvietė į jau septynioliktą kartą Jonavoje vykstantį šiuolaikinio meno forumą „Homo ludens“ . Išvertus iš lotynų kalbos tai reiškia „Žaidžiantis žmogus“.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

Oct 11, 2014, 3:27 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 5:54 PM

Pasivaikščiojimas po miesto turgų ir gatvėmis – viena iš festivalio socialinių provokacijų. „Nors visa festivalio programa – akcijos, instaliacijos, koncertai buvo skelbiami viešai, apie tai, jog aktoriai lankysis miesto turgavietėje, iš anksto neskelbėme. Norėjome, kad prekybininkams ir pirkėjams tai būtų netikėta“, - sakė meno forumą organizavusio iniciatyvių ir kūrybingų žmonių klubo „Homo ludens“ vadovė Jurgita Urnikienė.

Aktoriai šiandien ne tik vaikštinėjo turgavietėje, tačiau ir dalino skrajutes su forumo programa, greta turgaus esančiose parduotuvėse uostė rūkytus lašinius, o skrajutes įteikė ir turgaus prieigose besibūriuojantiems romams. Nemažai jonaviečių su aktoriais panoro nusifotografuoti.

Šiuolaikinio meno forumas prasidėjo penktadienį. Jo atidarymo metu buvo pakrikštytas ant kultūros centro stogo jau metus laiko sėdintis medinis žmogus, kurį sukūrė iš Jonavos kilęs menininkas Vygantas Vėjas. Jam suteiktas Kultūrijono vardas.

Šeštadienį nuo vidudienio įvairūs renginiai vyksta kultūros centre. Vakare jonaviečiai klausysis Jazzu ir Leon Somov koncerto. Į jį laisvų bilietų beveik neliko.

Sekmadienį prie kultūros centro vyks naujos ant sienos pritvirtintos skulptūros – kopėčiomis lipančio žmogaus - gimtadienis, o 16 valandą jonaviečiai kviečiami į improvizacijų teatro „Kitas kampas“ pasirodymą.

Pasak klubo “Homo ludens” vadovės J.Urnikienės, meno forumas kasmet sujungia skirtingas meno rūšis - džiazą, roką, teatrą, grafiką, dainuojamąją poeziją, skulptūrą. “Šiemetinis forumo leitmotyvas – tikėjimas. Siekiame šiuolaikinio meno idėjų sklaidos bei keleto meno rūšių jungimo į vieną vaizduojamojo meno žanrą”, - kalbėjo J.Urnikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.