Knygų kelionė į biblioteką priminė Baltijos kelią

Pirmadienį per Kuršėnus nusidriekė 1798 žmonių grandinė, kuria perduodant iš rankų į rankas iš Lauryno Ivinskio gimnazijos į Vytauto Vitkausko biblioteką nukeliavo 650 knygų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2014, 4:13 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 9:09 AM

Originali, į Lietuvos rekordų knygą pretenduojanti patekti akcija „Imkit mane ir skaitykit“ išjudino visą miestą, daugeliui primindama Baltijos kelią.

Akcijos sumanytoja Roma Albrikienė, Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja neformaliam ugdymui, teigė, kad surinkti knygas ir padovanoti bibliotekai buvo galima ir įprastai. Tačiau norėjosi kažko prasmingesnio, įsimintino.

Buvo paprašyta bibliotekai dovanoti ne senesnes nei 5 metų knygas. Į kvietimą atsiliepė septyniolika rajono įmonių bei organizacijų, pavieniai gyventojai. Kiekviena knyga buvo pažymėta specialiu akcijos lipduku. Ir tokių knygų iš viso – 650.

Akcijos dieną oras lepino rudens šiluma. Visų nuotaika buvo puiki. Lauryno Ivinskio gimnazijos kieme ant stalo, dėžėse buvo surikiuotos dovanotos knygos.

Atvyko svečiai, tarp jų: Šiaulių rajono meras Algimantas Gaubas, LR Seimo narė Rima Baškienė. Jie pasveikino susirinkusius. Meras padėkojo akcijos organizatoriams – minėtai gimnazijai bei Šiaulių rajono švietimo centrui, linkėjo pasiekti rekordą.

Pirmoji knyga Kristijono Donelaičio „Metai“ renginio vedėjų buvo perduota akcijos sumanytojai Romai Albrikienei.

Į akcijos dalyvių rankas patekusi pirmoji knyga visiems teikė ypatingo džiugesio. Atrodė, kad perduodama ne knyga, o šventas, svajotas – išsvajotas, ypatingai brangus nešulys...

Knygos vaikų rankose tarsi išjudino gerąsias emocijas, prikėlė prisiminimus. Mažiausiems akcijos dalyviams – lopšelinukams didžiosios knygos lenkė prie žemės rankutes, tačiau vaikai laikėsi tvirtai.

Nors akcijos organizatoriai vis ragino skubėti, nevartyti knygų, dalyviai neklausė. Laukiantieji brangaus nešulio, ypač K.Donelaičio „Metų“, linksmai šaukė: „Eina eina eina“.

Ir taip Kuršėnų gatvėmis, per generolo S. Raštikio tiltą, per parką – į biblioteką, kur knygų jau laukė bibliotekininkės. Pirmosios perduotos knygos K.Donelaičio „Metų“ kelionė iš gimnazijos kiemo iki bibliotekos truko vieną valandą. Paskutinė perduota knyga - romanas vaikams „Alvinas ir burundukai“.

Visos knygos buvo suneštos į vidų. Bibliotekininkės pastebėjo, kad daugiausia knygų skirta vaikams. Visos jos papildys bibliotekos fondus.

Šiaulių rajono savivaldybės bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Birutė Litevkienė, Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos vedėja Joneta Filinskė padėkojo akcijos rengėjams, ypatingai Romai Albrikienei. Buvo įteikta suvenyrinių gėlių, negailėta nuoširdžių žodžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.