Seimo narė D. Teišerskytė įklampino ir padėjėją

Artėjančio jubiliejaus proga dovanų gavusi kelionę į Sardinijos salą parlamentarė Dalia Teišerskytė ne tik pati tapo pravaikštininke, bet ir į kelionę pasiėmė atostogų prašymo neparašiusią savo padėjėją, rašo „Lietuvos rytas“.

Etikos ir procedūrų komisijos narė D.Teišerskytė reikli tiktai kitiems.<br>M.Patašiaus nuotr.
Etikos ir procedūrų komisijos narė D.Teišerskytė reikli tiktai kitiems.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Oct 14, 2014, 1:11 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 10:10 AM

Po ilgų vasaros atostogų rugsėjį į Seimą grįžę parlamentarai vėl ėmė planuoti poilsines keliones. Jų traukai neatsispyrė ir etikos sargė D.Teišerskytė. Ji parlamento posėdžius iškeitė į poilsį Sardinijoje.

Į Viduržemio jūros skalaujamą Italijos salą Liberalų frakcijos narė išsiruošė per patį darbymetį.

Nepaisant to, asmeninę politikės kelionę palaimino ne tik kolegos, bet ir Seimo valdyba. Tiesa, ne visi jos nariai prisiminė svarstę D.Teišerskytės prašymą.

„Aš matau, kad valdyba yra pritarusi šiai kelionei, ir esu nustebintas. Nes neprisimenu, kad toks prašymas iš viso būtų buvęs svarstomas, nors atmintimi nesiskundžiu“, – kalbėjo Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas.

Socialdemokratas aiškino, kad asmeninės Seimo narių kelionės į užsienį posėdžių metu esą palaiminamos ypač retai: „Išimtys daromos tik dėl laidotuvių ar vestuvių, kaip kad Viktoro Uspaskicho atveju, kai buvęs parlamentaras posėdžių metu vyko į dukters vestuves Rusijoje.

Todėl ir stebiuosi, kad šįkart buvo kitoks sprendimas.“

Nesidžiaugia ir bendražygiai

Kolegės sprendimu darbo metu išvykti papramogauti nesižavėjo ir Liberalų sąjūdžio vedlys Eligijus Masiulis. Jis tikino, kad D.Teišerskytės kelionė buvo derinama ne su juo, o su frakcijos seniūno pavaduotoju Gintaru Steponavičiumi.

E.Masiulis „Lietuvos rytui“ tvirtino, kad jis pats nebūtų pritaręs tokiai išvykai: „Jokių pasiteisinimų šiuo atveju negali būti. Sesijos metu Seimo nariai turi būti darbe ir dalyvauti posėdžiuose.

Vienintelė D.Teišerskytės poelgį palengvinanti aplinkybė ta, kad ji nėra iš tų Seimo narių, kurie prastai lankytų posėdžius. Ji pareiginga ir aktyvi, todėl dar labiau nesmagu dėl įvykusio nesusipratimo.“

Politikė baksnojo į kitus

Pati D.Teišerskytė nepuolė atgailauti dėl šios išvykos.

Politikė „Lietuvos ryto“ televizijai pareiškė, esą tai pirmas kartas per keturiolika metų Seime, kai darbo metu ji leidosi į asmeninę kelionę. Ją artėjančio 70 metų jubiliejaus proga moteris dovanų gavo iš namiškių.

„Gera, šilta“, – paklausta, kaip sekasi kelionėje, nedaugžodžiavo liberalė.

Nors Seimo narė į Sardiniją iškeliavo beveik dviem savaitėms ir nedalyvaus šio antradienio bei ketvirtadienio posėdžiuose, D.Teišerskytė teisinosi tiktai dėl vieno praleisto posėdžio.

„Taip, vieną dieną padariau pravaikštą. Bet nemanau, kad tai didelė nuodėmė. Žmonės praleidžia savaites, net mėnesius, ir niekam neužkliūva“, – aiškino Etikos ir procedūrų komisijos narė.

Seimo valdyba pritarė D.Teišerskytės asmeninei kelionei spalio 14–16 dienomis. O pati parlamentarė pasisakė, kad į lėktuvą sėdo ir iš Lietuvos išvyko spalio 7-osios vakarą.

Komisijoje tik užsiminė

Beje, D.Teišerskytė užsiminė, kad asmeninei kelionei yra gavusi ir Etikos ir procedūrų komisijos leidimą. Tačiau jos vadovas konservatorius Valentinas Stundys tai paneigė.

V.Stundys tvirtino, kad vieno komisijos posėdžio pabaigoje prieš keletą savaičių liberalė tik pajuokavo, jog ir jai dėl kelionės gali tekti praleisti keletą Seimo posėdžių: „Bet tai nebuvo prašymas, todėl ir jokio svarstymo nebuvo.“

Padėjėja atostogų neprašė

Maža to, D.Teišerskytė pripažino, kad į Sardiniją ji išvyko kartu su savo padėjėja ir jos motina. Būtent dėl to gali kilti skandalas, mat nė viena politikės padėjėjų nėra parašiusi prašymo atostogoms.

Tai „Lietuvos rytui“ vakar patvirtino Seimo kanceliarijos Personalo skyriaus atstovai, paklausti, kuri iš keturių parlamentarės talkininkių šiuo metu oficialiai yra išėjusi atostogų.

Atvejų, kai Seimo narių padėjėjai, neparašę atostogų pareiškimo, išvykdavo poilsiauti į užsienį, jau yra buvę ir anksčiau.

Tačiau dabar tai pirmas kartas, kai oficialiai dirbantis ir už tai algą gaunantis asmuo į užsienio kelionę leidžiasi kartu su savo tiesioginiu viršininku.

Tiesa, savo padėjėjui algą moka ne Seimo narys, o mokesčių mokėtojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.