R. Šalaševičiūtė netiki, kad lietuviai tiek daug geria

Seimo narių siūlymas socialinei

Alkoholio statistika lietuviams - negailestinga.<br>M.Patašiaus nuotr.
Alkoholio statistika lietuviams - negailestinga.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-10-15 09:53, atnaujinta 2018-01-27 07:41

„Bet kokia gera socialinė reklama paveikia mūsų tautą, mūsų piliečius, ji veiksmingesnė už draudimus, ribojimus, kitas priemones. Man tik kyla klausimas, ar ne per didelis procentas Seimo narių siūlyme yra, kad nueitų pinigėliai socialinei reklamai (...). Reikėtų pradėti nuo mažesnių lėšų leidimo socialinei reklamai ir žiūrėti, kaip ji veiks, o po to jau didinti“, - trečiadienį Žinių radijui sakė ministrė.

Ji taip pat tvirtino abejojanti ir oficialiai pateikiama statistika, kad Lietuvoje daugiausia Europoje išgeriama alkoholio.

„Bendraujant su specialistais, diskutuojant mums kartais kyla abejonių, ar ta pateikta statistika apie Lietuvą tikrai tokia yra. Mes abejojame, kad kažkas galbūt ne visai teisinga su mūsų statistika. Kai kalbame, kad visur esame blogiausi, tai pretekstas gauti lėšų tam tikroms akcijoms, priemonėms. Manome, kad nesame blogiausia valstybė, suvartojanti daugiausia alkoholio“, - kalbėjo ministrė.

Šią savaitę Seimas priėmė svarstyti „darbiečių“ Vilijos Filipovičienės ir Kęstučio Daukšio parengtas atitinkamas Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kad 5 proc. akcizo pajamų, gautų už alkoholinius gėrimus, būtų skiriami reklamai, skatinančiai socialinės aplinkos be alkoholio kūrimą.

Seimo Ekonomikos komiteto nario Jurgio Razmos teigimu, jeigu pataisą Seimas priims, biudžetas neteks 40 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.