R. Šalaševičiūtę pedofilijos skandalo įkarštyje bandė nužudyti

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė atskleidė iki šiol neskelbtą skandalingą informaciją. Praėjus keliems mėnesiams po to, kai Seimas atleido ją iš Vaiko teisių apsaugos kontrolierės pareigų, buvo pasikėsinta į jos gyvybę.

R.Šalaševičiūtė atskleidė, kad į ją 2010 m. buvo pasikėsinta.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Šalaševičiūtė atskleidė, kad į ją 2010 m. buvo pasikėsinta.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Oct 15, 2014, 6:34 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 4:22 AM

„Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ ministrė pasakojo, kad pasikėsinimas įvyko pedofilijos skandalo įkarštyje, 2010 metų birželį.

Incidentas nutiko jos namuose Vilniaus rajone  – kažkas iš lauko pusės šovė į įstiklintame namo priebutyje buvusią Vaiko teisių apsaugos kontrolierę.

"Verandoje buvau viena. Kulka manęs nekliudė, pramušė stiklą ir atsitrenkusi į sieną nukrito šalia", - portalui lrytas.lt sakė R.Šalaševičiūtė.

Ministrė net neabejoja, kad buvo kėsinamasi būtent į jos, o ne į kito žmogaus gyvybę. Ji žino ir pasikėsinimo nužudyti priežastį - Drąsiaus Kedžio ir jo sesers Neringos Venckienės sugalvota pedofilijos istorija, kurioje Vaiko teisių kontrolieriaus įstaiga priimdavo Garliavos šeimai nepalankius sprendimus. 

Pasak R.Šalaševičiūtės, tuo metu ji nesijautė rami, bet dabar, praėjus daugiau kaip keturiems metams po pasikėsinimo jau jaučiasi saugi.

Nemalonią dieną jai primena tik iki šiol nepakeistas lango stiklas, kuriame likusi kulkos palikta skylė.

"Bet nieko, jau užsakėme stiklą, pagaliau jį pakeisime", - kalbėjo dabartinė Sveikatos apsaugos ministrė.

Dėl pasikėsinimo nužudyti R.Šalaševičiūtę buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, bet pareigūnams šaulio ar šaulių nustatyti ir surasti nepavyko. 

Apie pasikėsinimą į Vaiko teisių apsaugos kontrolierę kalbėta jau anksčiau. Iš karto po to, kai Kaune 2009 m. buvo nušautas teisėjas Jonas Furmanavičus ir Violeta Naruševičienė, Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus būstinėje nugriaudėjo sprogimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.