Seimo nariams teko raudonuoti prieš teisėjus

Seimo Teisės ir teisėtvarkos

S.Šedbarui susidarė įspūdis, kad Darbo partijos atstovai nenorėjo dalyvauti posėdyje.<br>T.Bauro nuotr.
S.Šedbarui susidarė įspūdis, kad Darbo partijos atstovai nenorėjo dalyvauti posėdyje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2014, 4:48 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 5:12 AM

Trečiadienį neįvyko TTK posėdis, nes į jį atėjo vos keturi parlamentarai iš aštuonių. Kaip BNS sakė komiteto vicepirmininkas konservatorius Stasys Šedbaras, posėdyje be jo dalyvavo partijos kolegė Vilija Aleknaitė-Abramikienė, liberalas Vitalijus Gailius ir socialdemokratas teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

„Tvarkietis“ Stasys Brundza ir „darbietis“ Valdas Skarbalius pranešė sergantys, komiteto pirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas bei komiteto narys „darbietis“ Vytautas Gapšys išvykę į komandiruotes užsienyje.

TTK be kitų klausimų turėjo svarstyti prezidentės Dalios Grybauskaitės pateiktus devynių teisėjų paskyrimus į Lietuvos apeliacinį ir Lietuvos Aukščiausiąjį teismus.

„Buvo labai keista ir nemalonu prieš dešimt žmonių, teisėjų, kurie atvyko į posėdį. Teko jų atsiprašyti“, - BNS sakė S.Šedbaras.

Jis apgailestavo, jog nepavyko rasti ir į posėdį prisikviesti TTK narius pavaduojančių parlamentarų, kad būtų galima priimti sprendimus.

„Susidarė įspūdis, kad Darbo partijos atstovai nenorėjo dalyvauti posėdyje“, - teigė S.Šedbaras.

Tarp prezidentės pateiktų teisėjų kandidatūrų, kuriuos siūloma skirti į aukštesnius teismus, yra Darbo partijos bylą nagrinėjusi Vilniaus apygardos teismo teisėja Daiva Pranytė-Zalieckienė bei šio teismo pirmininkas Vytautas Zelianka.

Be Seimo komiteto pritarimo visas parlamentas negali balsuoti dėl teisėjų paskyrimo. Tuo metu slaptas balsavimas numatytas ketvirtadienio plenariniame posėdyje.

S.Šedbaras teigė mėginsiąs TTK posėdį surengti ankstų ketvirtadienio rytą, bet nebuvo garantuotas, kad į jį atvyks daugiau nei pusė komiteto narių.

Pagal Teismų įstatymą, Aukščiausiojo Teismo teisėjus skiria ir atleidžia Seimas prezidento teikimu. Apeliacinio teismo teisėjus skiria prezidentas Seimo pritarimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.