Vidurdienį Lietuvoje gaus sirenos

Trečiadienį Lietuvoje vyks

Išgirdus sirenas, gyventojams rekomenduojama įsijungti radiją ar televiziją, išklausyti skelbiamą informaciją.<br>Nuotr. iš archyvo
Išgirdus sirenas, gyventojams rekomenduojama įsijungti radiją ar televiziją, išklausyti skelbiamą informaciją.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2014, 8:04 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 7:55 AM

Šalies gyventojai girdės sirenų gausmą, taip pat gaus trumpuosius perspėjimo pranešimus tiesiogiai į savo mobiliuosius telefonus apie šios sistemos patikrinimą. Šie pranešimai siunčiami visiems mobiliojo ryšio tinklo vartotojams, tačiau gali būti priimami tik tais telefonais, kuriuose yra įjungta korinio transliavimo funkcija.

Patikrinimas prasidės 11.52 val., sirenos kauks tris minutes. Joms nutilus, 11.55 val. per Lietuvos radijo ir televizijos programas arba regionines ir vietos radijo programas gyventojams bus skelbiama informacija bei rekomendacijos.

Trumpųjų perspėjimo pranešimų perdavimas prasidės kartu su sirenų jungimo pradžia ir tryks iki 12.03 valandos.

Išgirdus sirenas, gyventojams rekomenduojama įsijungti radiją ar televiziją, išklausyti skelbiamą informaciją. Paprastai sirenos įjungiamos du kartus per metus, kai atliekamas gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos patikrinimas.

Trumpųjų perspėjimo pranešimų sistemos patikrinimas atliekamas kiekvieną mėnesio pirmąjį šeštadienį nuo 12 val. iki 12.11 valandos. Šių patikrinimų metu šalies gyventojai turi galimybę įsitikinti, ar yra teisingai įsijungę korinio transliavimo funkciją, kad gautų trumpuosius perspėjimo pranešimus. Patikrinimo metu pranešimai perduodami kas minutę. Jeigu telefonas nustatytas teisingai, gyventojas gaus tik vieną pranešimą.

Gresiant ar susidarius ekstremaliai situacijai šalyje, gyventojai perspėjami įjungus sirenas ar pranešimais į mobiliuosius telefonus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.