Kuo Dž.Butkutė nurungia V.Noreiką?

Gal atsimenate kultinę laidą „Estrados orbitoje“, kurią 1986–1991 metais rodė Lietuvos televizija? Gali būti, kad ne tik joje rodytų populiariosios muzikos atstovų, bet ir jos vedėjo K.Šiaulio vardas puikuosis Vokiečių gatvėje lyg ir planuojamame Žvaigždžių take.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Gerbutavičius

Oct 16, 2014, 8:50 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 3:25 AM

Jei viskas klostysis pagal planą, vienoje pagrindinių sostinės arterijų nuo Rotušės iki S.Nėries gimnazijos nusidrieks įžymybių alėja, kurioje, pasak vieno jos sumanytojų dainininko T.Augulio, mirgės estrados, pramogų, kino ir televizijos pažibų pavardės.

Idėja sveikintina, nors ir nenauja. Visi žinome garsiausią tokio pobūdžio paminklą – Holivudo šlovės alėją, kurioje penkiakampės žvaigždės simbolizuoja pramogų industrijos laimėjimus. Jei bent kartą buvote „Siemens“ arenoje, turbūt matėte sporto įžymybių alėją V.Gerulaičio gatvėje.

Kuo nuo šių projektų skiriasi T.Augulio viešosios įstaigos siūlomas sumanymas? Holivudas yra pasaulio pramogų sostinė, o „Siemens“ arena – tam tikras simbolinis Vilniaus sporto pasaulio centras. Tad čia nusidriekusios pramogų ir sporto žvaigždėms skirtos alėjos yra tinkamoje vietoje ir nekelia prieštaringų minčių.

O ką gali pamanyti užsienietis, einantis Lietuvos estrados, pramogų, kino ir televizijos žvaigždžių alėja? Greičiausiai nelabai ką, nes dauguma tų pavardžių – nuo V.Kernagio iki Dž.Butkutės – jam nieko nesakys.

Bet jei pasitaikys nuovokesnis turistas, grįžęs į tėvynę jis ironizuos, kad lankėsi pramogų šalies sostinėje, kurioje kažkoks S.Povilaitis garbinamas labiau nei T.Venclova. Jis, aišku, labai neklys. Bet ar abu šie veikėjai nenusipelnė bent jau panašios pagarbos?

Jei pramogų alėja būtų planuojama kokiame Vingio parke, kur vasarą vyksta daugiatūkstantiniai koncertai, niekam panašių minčių nekiltų. Bet kai užsimenama apie vieną populiariausių sostinės gatvių, nori nenori kyla klausimas, kuo kaunietė Dž.Butkutė pranašesnė už tokius vilniečius kaip rašytojas R.Gavelis ar operos dainininkas V.Noreika?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.