Į kovą dėl Kauno mero posto stos ir Vydas Gedvilas

Seimo pirmininkės pirmasis pavaduotojas, Darbo partijos atstovas 55 metų

V.Gedvilas neabejoja, kad kova Kaune bus įdomi.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Gedvilas neabejoja, kad kova Kaune bus įdomi.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Oct 17, 2014, 6:59 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 8:29 PM

V.Gedvilo kandidatūrai pritarė Darbo partijos Kauno skyriaus taryba. Galutinis sprendimas bus priimtas skyriaus visuotiniame susirinkime, tačiau pats politikas pripažino, kad tai – daugiau formalumas.

V.Gedvilas taip pat yra Darbo partijos Kauno skyriaus pirmininkas. Jis jau buvo išrinktas į šios kadencijos Kauno tarybą, tačiau atsisakė mandato dėl nesuderinamų pareigų.

„Jeigu dalyvauji rinkimuose, norisi ir laimėti“, – lrytas.lt sakė politikas. Rimčiausiu varžovu jis nurodė dabartinį Kauno merą konservatorių Andrių Kupčinską. Dėl užimamų pareigų jis gerai matomas rinkėjams, turi daug administracinių resursų.

Kitas rimtas pretendentas įsikurti Kauno mero kabinete – visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ įkūrėjas Visvaldas Matijošaitis.

V.Gedvilo nuomone, jeigu kauniečiams patinka esama situacija Kaune, jie balsuos už A.Kupčinską, o jeigu siekia pokyčių – už kitą kandidatą. V.Gedvilas tvirtina norįs pokyčių mieste. Į antrą mero rinkimų turą kartu su A.Kupčinsku išėjęs žmogus turės neblogų galimybių švęsti pergalę.

„Laukia labai įdomi kova, todėl aš ir dalyvausiu šiuose rinkimuose“, - kalbėjo Seimo pirmininkės pavaduotojas V.Gedvilas.

Apie planus dalyvauti pirmą kartą rengiamuose tiesioginiuose Kauno mero rinkimuose jau viešai paskelbė dabartinis meras konservatorius A.Kupčinskas, Socialdemokratų partijos atstovė Orinta Leiputė, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovė Aušra Ručienė, taip pat prie Vilniaus mero Artūro Zuokos vadovaujamos Lietuvos lasivės sąjungos prisijungęs buvęs Seimo pirmininko pavaduotojas Erikas Tamašauskas.

Sąrašą gali papildyti verslininkai V.Matijošaitis ir Vladas Lašas, Kauno tarybos narys Gintautas Labanauskas, partijos „Jaunoji Lietuva“ vadas Stanislovas Buškevičius. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.