Lino Linkevičiaus interviu CNN: „Lietuviai sunerimę“

Lietuva pasitiki NATO, tačiau

L.Linkevičius bendravo su JAV televizija CNN.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
L.Linkevičius bendravo su JAV televizija CNN.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 17, 2014, 10:11 AM, atnaujinta Jan 26, 2018, 11:05 PM

„Esame NATO nariai. Neturime jokių abejonių dėl saugumo garantijų, kurias teikia mūsų organizacija NATO. Viršūnių susitikimas Niuporte buvo tikrai sėkmingas. Kaip užsienio reikalų ministras, buvęs krašto apsaugos ministras, esu gerai informuotas, imamasi rimtų priemonių“, - sakė ministras, žurnalisto Richardo Questo paklaustas, ar Rusija kelia grėsmę Baltijos šalims.

„Bet mūsų žmonės yra susirūpinę, kartais nesijaučia užtikrinti, ir jiems reikia šiek tiek papildomų garantijų, atsižvelgiant į situaciją aplink“, - pridūrė ministras penktadienį paskelbtame interviu.

Reaguodama į Rusijos veiksmus Ukrainoje, NATO šiemet sustiprino Baltijos šalių oro policijos misiją, patruliavimą Baltijos jūroje, amerikiečiai atsiuntė kuopą karių į Lietuvą, Latviją, Estiją ir Lenkiją, vykdomos intensyvesnės pratybos.

Kita vertus, Aljansas teigia, kad laikysis 1997 metų sutarties su Maskva, pagal kurią numatyta nedislokuoti ženklių nuolatinių kovinių pajėgumų naujose valstybėse narėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.