M. Adomėnui trūko kantrybė – Vilniaus meru būti nebenori

Seimo narys konservatorius Mantas Adomėnas nutarė nedalyvauti tiesioginiuose Vilniaus miesto mero rinkimuose.

M.Adomėnas sulaukė kritikos dėl vizito pas Vilniaus merą A.Zuoką.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Adomėnas sulaukė kritikos dėl vizito pas Vilniaus merą A.Zuoką.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė, BNS

Oct 17, 2014, 6:04 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 8:57 PM

Penktadienį jis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) nariams išplatino laišką, kad atsistatydina iš kandidatų į merus ir partijos rinkimų sąrašo lyderių.

„Daug metų skyriau tam, kad mūsų partija Vilniuje augtų kaip demokratinė organizacija. Todėl manau, kad sueiga yra pirminė demokratinė Vilniaus organizacija mūsų partijoje, ir ji pirma turi sužinoti situaciją bei priimti sprendimus. Todėl Jums, ilgamečiai bendražygiai ir bičiuliai, ir noriu pirmiesiems pranešti apie savo sprendimą atsistatydinti iš kandidatų į merus ir sąrašo lyderio pozicijos“, – rašoma M.Adomėno laiške.

Jis perskaitytas per penktadienį vykstantį TS-LKD Vilniaus sueigos, kuriai vadovauja M.Adomėnas, tarybos posėdį.

Pasak politiko, jis traukiasi, kad padėtų partijai išsaugoti savo šansus per savivaldos rinkimus.

Apie pasitraukimą pranešė laišku

„Šioje susipriešinimo ir nenumaldomo asmeninio puolimo situacijoje svarbu išsaugoti partijos perspektyvas ir galimybes vykdyti kampaniją Vilniuje. Nenoriu, kad Vilnius būtų paaukotas dėl partijoje išsikerojusių intrigų ir galios žaidimų“, – teigiama Seimo nario laiške.

Pats M.Adomėnas šiuo metu yra išvykęs į užsienį. Politikas labai nustebo, kad jo parašyto laiško partijos draugams turinys iškilo į viešumą. Jis teigė, kad tai buvo jo asmeninis sprendimas.

„Aš nenorėčiau plačiau komentuoti to laiško. Tai buvo tik mano sprendimas. Laiškas pakankamai gerai viską paaiškina“, – kiek sutrikęs kalbėjo M.Adomėnas.

Laišką jis parašė šiandien ir kol kas su partijos bendražygiais nebendravo.

„Nebendravau su niekuo iš partijos. Neatsiklausiau nei Rasos Juknevičienės, nei Andriaus Kubiliaus“, – pyktelėjo M.Adomėnas.

Supykdė vizitu pas A.Zuoką

Partijos senbuvę R.Juknevičienę politikas paminėjo neatsitiktinai. Vakar kilo didelis ažiotažas dėl M.Adomėno vizito pas Vilniaus merą Artūrą Zuoką. Prie kavos puodelio susėdę politikai patarė Vilniaus reikalus.

Šią savaitę M.Adomėnas TS-LKD vadovų kritikos sulaukė už tai, kad priėmė mero Artūro Zuoko kvietimą susitikti ir aptarti Vilniaus reikalus. Partijos rinkimų štabas kreipėsi į prezidiumą, siūlydamas netvirtinti M.Adomėno kandidatu į merus, o jo susitikimas su A.Zuokus pavadintas apgailėtinu.

Tai konservatoriai viešai parašė socialiniuose tinkluose.

M.Adomėnas penktadienį BNS sakė, kad šis rinkimų štabo veiksmas ir buvo paskutinis lašas, privertęs jį trauktis iš rinkimų. Jis tvirtino su sostinės meru susitikęs, kad sužinotų tikrąją Vilniaus finansinę padėtį, jokių užkulisinių susitarimų nebuvę.

„Galima diskutuoti ir turėti skirtingas nuomones dėl tokio ėjimo tikslingumo. Su partijos parama šį žingsnį buvo galima parodyti kaip mūsų politinės jėgos laimėjimą. Tačiau tokioje atmosferoje, kai siekiama sužlugdyti, kai vietoje paramos sulaukiama tik užsipuolimų ir dūrių į nugarą, žymiai sunkiau nepadaryti klaidų – o nestandartinius žingsnius, primetus purvo ir šlykščių insinuacijų, lengva pavaizduoti kaip neatleistinas klaidas“, - teigiama konservatoriaus laiške.

Jame teigiama, kad kova dėl Vilniaus dar nepralaimėta.

„Vilniuje dar niekas nėra pralaimėta – bet pirmiausia turime laimėti prieš isteriją, negatyvumą ir marazmą mūsų pačių partijos viduje. Linkiu Jums niekada nepamiršti, kad politika nėra vien intrigos ir susidorojimai su kitaip mąstančiais, vien šmeižtai ir galios manipuliacijos“, - rašo M.Adomėnas.

Savivaldybių tarybų rinkimai, kurių metu pirmąkart tiesiogiai bus renkami merai, vyks kitų metų kovo 1-ąją.

M.Adomėnas partijos vadovybę raudonuoti privertė jau ne pirmą kartą. Prieš kelias savaites tiesioginėje LRT televizijos laidoje konservatorius neblogai apsijuokė - kalbėdamas apie Gyventojų pajamų mokesčio (GMP) Vilniui skiriamą dalį, jis pabrėžė, kad ją reikia didinti.

Tiesa, jis ir pats buvo pamiršęs, kad prieš metus buvo balsavęs prieš GMP dalies padidinimą nuo 42 proc. iki 48 procentų.

Tai jam priminė šalia televizijos laidoje sėdėjęs A.Zuokas ir pamojavęs prieš nosį su balsavimo rezultatais. M.Adomėną Vilniaus meras išvadino melagiu, nes jis sakė, kad palaikė GMP dalies didinimą, nors balsavo prieš.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.