Oro uoste policininkai linksminasi tyčiodamiesi

„Tokie pareigūnai iš viso neturi dirbti“, – piktinosi klaipėdietis Nerijus, kuris, kaip ir verslininkas Vaidotas Jankauskas, Vilniaus oro uoste susidūrė su policininkų Pavelo Brazovskio ir Jono Glinevičiaus savivale.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Oct 18, 2014, 3:56 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 6:47 PM

Nors nuo Nerijaus susitikimo su P.Brazovskiu ir J.Glinevičiumi praėjo beveik treji metai, klaipėdietis iki šiol negali pamiršti patyčių, kurių sulaukė iš šių pareigūnų.

„Ką čia mums aiškini atvažiavęs iš provincijos, važinėti nemoki, kokius čia automobilio numerį užsikabinai – 666“, – panašiomis replikomis svaidėsi vyrą dėl tariamo Kelių eismo taisyklių pažeidimo sulaikę P.Brazovskis ir J.Glinevičius.

Pats liepė sustoti

2011 metų rugpjūčio 18-ąją Nerijus su žmona grįžo iš Turkijos.

„Lėktuvas nusileido, perėjome visus patikros punktus, pasiėmėme lagaminus ir išėjome iš oro uosto“, – pasakojo Nerijus.

Šeimos automobilį klaipėdiečiai buvo palikę saugomoje aikštelėje. Kad nereikėtų nemažą kelią vilkti sunkių lagaminų, Nerijus žmoną paliko laukti prie oro uosto, o pats nuėjo atvairuoti mašinos.

Priartėjus prie oro uosto jis pamatė vidury kelio stovintį policijos pareigūną, kuris mostu parodė pasukti į kairę pusę ir sustoti.

„Sustojau, o jis priėjęs šaukia: „Ką tu čia išsidirbinėji, čia negalima sustoti.“ Sakau, juk pats parodėte, kur sustoti, taip ir padariau“, – pirmą pokalbį su teisėsaugos atstovu prisiminė Nerijus.

Sugadino atostogų nuotaiką

Paaiškinimas, kad vairuotojas padarė tik tai, kas jam buvo liepta, pareigūnui nepatiko. Jis liepė Nerijui išlipti iš automobilio ir eiti kartu su juo į oro uoste esančias policijos patalpas.

Pamačiusi, kad jos sutuoktinis eina kažkur su pareigūnais, iš paskos patraukė ir Nerijaus žmona.

„Policininkai netgi nenorėjo jos įleisti, liepė laukti už durų. Įleido tik tada, kai žmona jiems išaiškino, kad policijos skyrius yra viešoji vieta“, – pasakojo Nerijus.

Sutuoktiniai policijos skyriuje praleido daugiau nei 2 valandas.

Nerijus pasakojo, jog visą tą laiką P.Brazovskis ir J.Glinevičius tyčiojosi iš jo ir žmonos, grasino, kad nubaus ne tik už stovėjimą neleistinoje vietoje, už važiavimą neprisisegus saugos diržo, bet ir už tai, kad įžeidinėjo pareigūnus.

„Klausiau jų, kodėl taip elgiatės. Vienas atsakė, kad jis visą gyvenimą svajojo vilkėti policininko uniformą. Sakau, kodėl jūs nežmoniškai elgiatės su žmonėmis, nuo tokio elgesio juk alga nepadidės. Šis atrėžė: man nereikia algos, aš savo verslą turiu“, – prisimena klaipėdietis.

Galiausiai Nerijui trūko kantrybė. Pareiškęs, kad pareigūnai protokole tegul rašo, ką nori, vyras atsistojo ir išėjo.

„Žmona liko komisariate, ji turbūt ir pasirašė protokolą, nes aš daugiau į skyrių negrįžau“, – kalbėjo klaipėdietis.

Bylą prieš pareigūnus laimėjo

Protokole buvo parašyta, jog Nerijus važiavo neprisisegęs diržo ir sustojo kelio ženklo „Sustoti draudžiama“ galiojimo zonoje.

Protokolas buvo persiųstas į Klaipėdą, kur Nerijus gyvena.

Spalio 5-ąją Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjas Ričardas Patlaba vyrui skyrė 300 litų baudą.

Tai buvo padaryta Nerijui už akių, nors jis R.Patlabai buvo atsiuntęs prašymą pakeisti administracinės bylos nagrinėjimo datą, nes dėl svarbių priežasčių turėjo išvykti į Norvegiją.

R.Patlabos skirtą baudą klaipėdietis apskundė Klaipėdos apylinkės teismui ir gruodį sulaukė žinios, kad bauda jam skirta neteisėtai.

Teismas nustatė, jog nėra jokių duomenų, kad toje vietoje, kur Nerijų sustabdė policijos pareigūnai, iš viso yra ženklas „Sustoti draudžiama“. Be to, Kelių eismo taisyklėse yra numatyta išimčių, kada vairuoti galima ir nesegint saugos diržo.

Teismo nutarties policija neskundė, tačiau bylą laimėjęs Nerijus negali atleisti patirtos nuoskaudos: „Jie ne pareigūnai, jie – sadistai.“

Verslininkas kovoja teismuose

Po incidento su klaipėdiečiu Nerijumi policininkai P.Brazovskis ir J.Glinevičius ne tik nebuvo nubausti, bet, pasirodo, ir toliau siautėjo Vilniaus oro uoste.

Tai šią vasarą patyrė įmonės „Du broliai“ savininkas V.Jankauskas. Jam su P.Brazovskiu ir J.Glinevičiumi dar teks pakovoti – mat už juos mūru stojo jų viršininkai.

Vilniaus policija apskundė kolegų iš Palangos nutarimą, kad V.Jankauskas nepažeidė Kelių eismo taisyklių, o jam protokolą surašęs vyresnysis patrulis J.Glinevičius suklastojo dokumentą dėl tariamo pažeidimo.

V.Jankauskas su P.Brazovskiu ir J.Glinevičiumi susidūrė rugpjūčio 5 dieną, atvykęs pasiimti sugrįžusio sūnaus ir architekto iš Italijos.

Apkaltintas dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo, policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymo V.Jankauskas, panašiai kaip ir klaipėdietis Nerijus, be jokio pagrindo buvo sulaikytas, nuvestas į policijos skyrių oro uosto patalpose.

Kai čia verslininkui pasidarė bloga, jį lyg didžiausią nusikaltėlį policininkai lydėjo į ligoninę, iš jos išvežė į areštinę, nors verslininkas vis dar jautėsi labai blogai. Paryčiais jis vėl atsidūrė medikų rankose.

Peržiūrėjus oro uosto vaizdo kamerų įrašus paaiškėjo skandalingas faktas – pasirodo, J.Glinevičius suklastojo protokolą pareiškęs, kad matė, kaip jo kolega sulaikė verslininką, nors tuo metu jis buvo išvažiavęs iš oro uosto teritorijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.