Greitosios iškvietimas miesto centre: arti, nereiškia greitai

Visuomenės keiksnojami už tai, kad į pagalbos skambučius reaguojama per vangiai specialiųjų tarnybų darbuotojai atkerta, kad nuolat besižvalgantiems į laikrodį net ir dvi minutės tampa amžinybe. Tačiau, sutikite, viena, kai medikų brigada priversta suartuose laukuose ieškoti iškvietimo adreso ir visai kas kita, kai vykstama į vieną pagrindinių gatvių miesto centre.

Teigiama, kad į Gedimino prospektą medikų brigada atvyktų per 3-5 minutes.<br>V.Balkūno nuotr.
Teigiama, kad į Gedimino prospektą medikų brigada atvyktų per 3-5 minutes.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Oct 19, 2014, 4:20 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 4:40 PM

„Vilniuje greitosios pagalbos stotys yra išdėstytos trylikoje vietų, tad į Gedimino prospektą medikų brigada atvyktų per 3-5 minutes“, – štai taip optimistiškai prieš savaitę „Žinių radijo“ laidoje kalbėjo Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties vadovo pavaduotoja Vanda Pupmputienė.

Deja, vos po kelių dienų po šios laidos pasirodymo, ją rengęs žurnalistas Aurimas Perednis pats įsitikino, kad ne visuomet į iškvietimo vietą vykstama itin operatyviai ir realybėje situacija yra visai kitokia.

Į iškvietimą miesto centre – vietoje kelių, per keliolika minučių

„Šiandien su šeima lankėmės šv. Pilypo Dominikonų bažnyčioje vykusiose mišiose. Vykstant pamaldoms viena moteris nualpo ir mes keliese išnešėm ją į lauką. Netrukus priėjo moteris ir pasakė, kad ji paskambino pagalbos telefonu 112 ir dispečerė sakė, jog greitoji pagalba turėtų atvykti per 10 minučių,“ – apie įvykį pasakojo A. Perednis.

Pašnekovo teigimu, moteriai lauke pasidarė šiek tiek geriau, bet dėl šalčio buvo pasiūlyta ją paguldyti ant sofos bažnyčios patalpose. „Praėjus žadėtoms dešimčiai minučių, greitoji pagalba vis nesirodė, tuomet paskambinome tiesiai medikams, kur buvo paaiškinta, ką kaip padėti moteriai ir po šio skambučio praėjus keletui minučių pasirodė ir greitosios pagalbos ekipažas.

Tiesa, nustebino tai, kad į iškvietimą sostinės centre medikai skubėjo taip ilgai. Juk sekmadienio rytas, jokių kamščių, regis su savu automobiliu nuvažiuočiau per tas dešimt minučių į miesto pakraštį“, – sakė A. Perednis.

Prie nualpusios moters buvęs žurnalistas pasakojo, kad laukimas labai prailgo ir dėl to, kad moters sveikatos būklė negerėjo: „Vienu ėmė ji labai sunkiai kvėpuoti, pasidarė neramu. Nuolat žiūrėjau į laikrodį. Suprantu, gal tikrai tuo metu buvo labai daug iškvietimų, bet juk esame ES valstybė, turi būti operatyvus reagavimas į tokius atvejus“, – kalbėjo jis.

Gaisrą Kėdainiuose gesinti pradėjo Klaipėdoje

Žurnalistas pasakojo, kad neseniai ruošė laidą apie tai, kaip greitai į iškvietimus reaguoja specialiosios tarnybos ir kai kurie atvejai jį labai nustebino, daug žmonių skundėsi, kad į iškvietimus reaguojama nepakankamai greitai.

„Skambino žmogus iš Kėdainių ir pasakojo, jog belaukiant ugniagesių, pastatas tiesiog akyse sudegė, mat skambutį iš Kėdainių kažkodėl priėmė Klaipėdos ugniagesiai, tada buvo informacija perduota Kauno ir Alytaus stotims, bet rezultatas toks – 6 kilometrų atstumą ugniagesiai važiavo valandą“, – pasakojo radijo eteryje išgirstą istoriją žurnalistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.