Ar dėl Ebolos viruso lietuviai atsisakys skrydžių į Madridą?

Daugelyje pasaulio oro uostų jau galima išvysti informacinius stendus, įspėjančius apie mirtino Ebolos viruso pavojų. Kai kurie oro uostai jau ėmėsi net organizuoti itin griežtas patikras keleiviams, atskrendantiems iš Afrikos šalių.

Ar bus atsisakyta skrydžių į Madridą?<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ar bus atsisakyta skrydžių į Madridą?<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Oct 20, 2014, 12:47 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 9:39 AM

Kol kas lietuvius specialistai ramina, kad tikimybė, jog į mūsų šalį atklys Ebolos viruso šmėkla, menka, bet ji vis tiek egzistuoja. Tai, kad iš Lietuvos nėra tiesioginių skrydžių į Afriką, dar nereiškia, kad virusas negali pas mus atkeliauti iš kurios nors Europos šalies, į kurią pateko anksčiau.

Ispanai jau panikuoja dėl Ebolos

Ispanijoje kyla panika dėl jau beveik 4 tūkst. aukų pasaulyje pareikalavusio Ebolos viruso. Šioje šalyje jau užfiksuoti du mirties atvejai. Šiuo metu ispanų medikai stebi dar per 30 asmenų, galimai turėjusių kontaktą su užsikrėtusiais mirtinu virusu asmenimis.

Itin plačiai nuskambėjo atvejis, kai mirė medicinos slaugytoja, kuri prieš tai rūpinosi dviem virusu užsikrėtusiais pacientais. Lietuvoje taip pat suskubta rūpintis, kaip reikėtų reaguoti, jei mūsų šalį patektų asmuo, galimai užsikrėtęs šia mirtina liga.

Ar bus atsisakyta skrydžių į Madridą?

Neseniai pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ paskelbė, pavasarį rengs skrydžius nauja kryptimi – iš Vilniaus į Madrido oro uostą.

Skrydžiai į Ispanijos sostinę  Madridą  bus pradėti 2015 m. kovo 29 d. ir nurodoma, kad šia kryptimi kompanija skris keturis kartus per savaitę. Nuo rugsėjo mėnesio jau pradėta prekiauti ir bilietais į šį reisą.

Susisiekus su skrydžių bendrovės „Ryanair“ atstove Baltijos šalims Neringa Ohrstrom, ši teigė, jog kompanija dirba įprastu režimu.

„Šiuo metu mūsų skrydžių bendrovė yra gavusi visą reikalingą informaciją iš sveikatos apsaugos specialistų ir EASA, ateityje taip pat planuojame stebėti situaciją“, – teigiama kompanijos komentare.

Įtartinas keleivis būtų skraidinamas į Vilnių

Praėjusią savaitę Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) surengė ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdį, kurio metu buvo išsamiai aptarta, kokių veiksmų bus imtasi, jei į Lietuvą būtų atgabentas Ebolos virusu (hemoragine karštlige) galimai užsikrėtęs pacientas.

Priimtas sprendimas, kad tokiu atveju lėktuvas privalėtų leistis Vilniaus oro uoste, kur orlaivis būtų nukreiptas į specialią zoną.

Iš anksto apmokyta medikų ir lydinčių policijos pareigūnų komanda įtariamai užsikrėtusį pacientą iš oro uosto gabentų tiesiai į Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninę, esančią Žvėryno mikrorajone. Šioje ligoninėje yra parengta specializuota palata, vadinamasis boksas, kur būtų gydomas Ebolos virusu užsikrėtęs pacientas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.