Po diskusijų Seime dėl biudžeto - nesusipratimas dėl B.Bradausko

Kol Seime virė aistros dėl kitų metų biudžeto, kilo klausimas - kur yra Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas. Politikas, Seimo narių teigimu,  išskrido į Jungtinius Arabų Emyratus (JAE).

B.Bradauskas pabėgo nuo lietuviško rudens į šiltus kraštus?<br>R.Danisevičiaus nuotr.
B.Bradauskas pabėgo nuo lietuviško rudens į šiltus kraštus?<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Oct 21, 2014, 3:07 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 5:26 AM

Tokiu kolegos elgesiu piktinosi Andrius Kubilius, teigdamas, kad toks parlamentaro požiūris nepriimtinas. „Seniai žinome, kad ponas B.Bradauskas mėgsta būtent šiuo laiku atostogauti. Jei pasidomėsite, pamatysite, kad tai ne pirmas atvejis, kai jis taip elgiasi. Žmogus, matyt, turi nuosavybės tose šalyse ir ten vyksta“, – svarstė A.Kubilius.

A.Kubilius: „Tai nesusipratimas“

Pasak politiko, dėl kolegos atostogų nevyksta ir Biudžeto bei finansų komiteto posėdžiai. „Kai išgirdome, kad jis vėl atostogaus, tik galvomis palingavome: juk šiuo metu negalime svarstyti tokių klausimų, kaip fiskalinė drausmė ar, tarkime, mūsų suplanuotos pajamos kitų metų biudžete neatrodo per daug optimistinės“, – kalbėjo Seimo narys.

Anot A.Kubiliaus, apie tokias Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko atostogas valdyba žino, apie savo išvykimą politikas kolegoms pranešė, bet būtent tokiu metu B.Bradausko sprendimą išvykti atostogų politikas pavadino nesusipratimu.

Telefonu nepasiekiamas

Žibalo į diskusijų ugnį kliūstelėjo ir Rasos Juknevičienės įrašas socialiniame tinkle: „Šiandien A. Kubilius iškėlė klausimą, kodėl per biudžeto svarstymui skirtą plenarinių posėdžių pertrauką (svarstymai vyks komitetuose) Biudžeto komiteto pirmininkas išvyksta į Jungtinius Arabų Emyratus. Be reikalo čia visi šaiposi nepatikliai, kai pirmininkas atsakė, jog važiuoja sveikatos taisyti. Taip ir yra, juk arabų kraštuose - sausas įstatymas.“

B. Bradausko padėjėja Janina Žiemienė, paklausta, ar politikas Lietuvoje, teigė su juo bendravusi pirmadienį: „Šiandien su B. Bradausku nekalbėjau. Pirmadienį gavau iš jo užduočių ir buvau informuota apie vykdomus projektus. Šiuo metu darbuojuosi ne Vilniuje, tad norėdama atsakyti į jūsų klausimą turiu pati jam skambinti“.

Antradienio pavakare B. Bradausko telefonas buvo išjungtas. Nors konservatorių partijos atstovai jau „išsiuntė“ politiką į šiltus kraštus, lrytas.lt žiniomis, jį antradienį dar buvo galima sutikti Seime.

Praėjusiais metais - Dubajuje

Šis politikas jau ne pirmą kartą užsitraukia kolegų nemalonę dėl savo asmeninių kelionių į šiltus kraštus būtent tada, kai svarstomi itin aktualūs valstybei klausimai. Tokia pat istorija buvo nutikusi ir pernai, kai parlamentaras prieš pat biudžeto svarstymą neslėpė, kad su žmona į šiltus kraštus vyksta atostogauti.

Tuomet su žurnalistais kalbėdamas politikas juokavo, kad Arabų Emyratai nėra ta šalis, kur galima surengti įdomią medžioklę (B.Bradauskas yra prisiekęs medžiotojas. – Aut. past.), bet dėl šiltų orų esą išsimaudyti tikrai pavyksią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.