R. Paksas nenori, kad D. A. Barakauskas atsistatydintų

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas teigė telefonu kalbėjęs su partijos į

R.Paksas: „Kiek kartų mes matėme tuos spektaklius su kaukėmis, su kameromis, filmavimais, fotografavimais.“<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
R.Paksas: „Kiek kartų mes matėme tuos spektaklius su kaukėmis, su kameromis, filmavimais, fotografavimais.“<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 21, 2014, 6:01 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 4:49 AM

„Aš ką tik, prieš 10-15 minučių, skambinau jam (D. A. Barakauskui, - ELTA) ir prašiau jo laikytis pozicijos, kad jis mums ir valstybei reikalingas yra dirbantis, o ne atsistatydinęs. Paprašiau laikytis pozicijos - jeigu žmonės, kurie kažkada, prieš pusę metų, metus, buvo netoli jo, yra padarę klaidų, tai jis turi būti negailestingas ir įvertinti pagal padarytas klaidas. Bet jeigu tie žmonės nieko nepadarė, o yra dalis politinio spektaklio, kurį mes matome 20 metų, tai reikia ginti savo žmones“, - Eltai telefonu iš Strasbūro sakė R. Paksas.

Partijos pirmininkas ragino neskubėti su išvadomis ir laikytis nekaltumo prezumpcijos.

„Palaukime, neskubėkime. Kiek kartų mes matėme tuos spektaklius su kaukėmis, su kameromis, filmavimais, fotografavimais, kurie po kelių metų sužlugdė žmogaus karjerą ir baigėsi po trejų, ketverių ar penkerių metų 50 arba 70 litų bauda. Kiek kartų mes esame matę tokius spektaklius? Kas prisiima už tai atsakomybę?“, - retoriškai klausė R. Paksas.

Kaip antradienį patvirtino generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis, Specialiųjų tyrimų tarnyba antradienį atliko kratas, siekdama gauti reikšmingų duomenų dėl prekybos poveikiu stambiu mastu (daugiau nei 32,5 tūkst. litų) bandant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijos vykdytų viešųjų pirkimų.

Šiuo metu yra sulaikyti penki asmenys, artimiausiu metu jiems bus pareikšti įtarimai. Jie yra apklausiami, tuomet bus sprendžiama dėl skiriamų kardomųjų priemonių.

D. Raulušaitis patvirtino, kad tarp suimtųjų yra buvęs vidaus reikalų ministro patarėjas Ervinas Raistenskis ir buvęs vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius.

Juridiniams asmenims įtarimai kol kas nėra pareikšti. Tyrimo metu bus nustatytos aplinkybės, ar prekyba poveikiu galėjo įvykti be ministerijos vadovų žinios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.