VSD direktorius G. Grina: „Pastebime padidėjusį šnipinėjimą“

Šalies žvalgybos institucijos pastebi padidėjusį šnipinėjimą, sako Valstybės saugumo departamento

G.Grina teigė, kad šnipinėjimo grėsmė atsirado ne staiga, o tiesiog tik šiuo metu tapo aktuali.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
G.Grina teigė, kad šnipinėjimo grėsmė atsirado ne staiga, o tiesiog tik šiuo metu tapo aktuali.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 21, 2014, 4:40 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 5:08 AM

„Taip, be abejo, (...) šnipinėjimas, tiesiog metamos papildomos pajėgos informacijai rinkti, kažkokiai neigiamai įtakai skleisti ar viešąją informaciją per televiziją. Viskas yra sudėtinė dalis įvairaus pobūdžio karų. Asmenų psichologinis apdorojimas irgi yra karo elementas“, - klausiamas, ar pastebi didesnį šnipinėjimą, atsakė G. Grina, antradienį liudijęs buvusios Prezidentės vyriausiosios patarėjos Daivos Ulbinaitės byloje.

Komentuodamas apie galimybes šį šnipinėjimą atremti, VSD vadovas kalbėjo, jog tai sąlyginis dalykas.

„Visą laiką maksimumo nepasieksi, čia yra kompleksas dalykų - ir žmogiškųjų resursų, ir finansinių resursų. Čia daug dalykų yra, kurių tikrai negaliu viešai komentuoti“, - teigė jis.

Tačiau, anot G. Grinos, šnipinėjimo grėsmė atsirado ne staiga, o tiesiog tik šiuo metu tapo aktuali.

„Čia grėsmė neatsirado staiga, ji visą laiką buvo, tiesiog jinai nebuvo labai aktualizuota, kadangi žvalgyba, kontržvalgyba - paprastai į viešumą nebekeliami dalykai. (...) Mūsų objektai yra ne asmenys, ne nusikaltėliai. Mūsų objektai yra valstybės“, - sakė G. Grina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.