Aiškėja asmenys, kurie domina partiją pakračiusią STT

Trečiadienį aiškėja ir daugiau pavardžių, sudominusių partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstines krėtusią Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT).  Ryte buvo apklaustas Seimo narys ir advokatės Aušros Ručienės vyras Rimas Ručys.

Pareigūnai apklausė ir prodiuserį J.Garliauską.<br>Lff.lt nuotr.
Pareigūnai apklausė ir prodiuserį J.Garliauską.<br>Lff.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2014, 2:00 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 2:36 AM

Pareigūnai taip pat apklausė su R.Skaisgirio verslu susijusios viešosios įmonės „Pradas media“ vadovą, prodiuserį Justiną Garliauską. 

***

„Lietuvos ryto televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ - „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininko pavaduotojas Kęstas Komskis, partijos narys Andrius Mazuronis bei dienraščio „Lietuvos rytas“ apžvalgininkas Tadas Ignatavičius.

Pareigūnai pasiėmė kompiuterį

Antradienį europarlamentarą Valentiną Mazuronį Seime pakeitęs buvęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ atsakingasis sekretorius R.Ručys irgi sulaukė nelauktų svečių.

„Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, „tvarkiečio“ kabinete Seime vakar apsilankę Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai išsinešė kompiuterį, taip pat kai kuriuos juos dominančius dokumentus.

STT agentai užgriuvo valdančiosios partijos „Tvarka ir teisingumas“ centrinę būstinę – ieškota nusikalstamos veiklos įkalčių.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai apie tai kalbėjo itin šykščiai, tačiau vis dėlto paaiškėjo, kad tyrimo gijos driekiasi į D.Barakausko vadovaujamą Vidaus reikalų ministeriją.

Sulaikyti A.Juocevičius ir E.Raistenskis

Generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis patvirtino, kad tarp sulaikytų asmenų yra buvęs viceministras Algimantas Juocevičius, kurio pavardė buvo atsidūrusi ir vadinamajame juodajame sąraše. Dėl skandalo pareigų netekęs buvęs viceministras jau rado prieglobstį valstybės įmonėje „Regitra“. Joje A.Juocevičius įsitaisė patarėju.

Dar vienas sulaikytasis – buvęs vidaus reikalų ministro patarėjas Ervinas Raistenskis, pretendavęs į ministerijos kanclerius.

Neseniai E.Raistenskis tapo direktoriaus pavaduotoju ministerijai pavaldžiame Turto valdymo ir ūkio departamente.

Tiriant praėjusiais metais vykdytus šios ministerijos viešuosius pirkimus iš viso buvo sulaikyti penki asmenys.

Dėl R.Skaisgirio sulaikymo pareigūnai buvo nekalbūs

Kitų trijų sulaikytųjų tapatybė vakar oficialiai nebuvo atskleista, bet paaiškėjo, jog į agentų tinklus įkliuvo ir pramogų verslo rykliu vadinamas prodiuseris Rolandas Skaisgirys.

Pastaruoju metu R.Skaisgirys buvo minimas kaip galimas „tvarkiečių“ kandidatas į Vilniaus merus ir darbavosi partijos rinkimų štabe – viešųjų ryšių bendrovę turintis verslininkas rūpinosi jos įvaizdžiu.

Pareigūnai, patvirtinę apie pirmųjų dviejų asmenų sulaikymą, paklausti apie galimą garsaus prodiuserio sulaikymą, vakar buvo nekalbūs.

„Fizinių asmenų dalyvavimo ikiteisminiame tyrime nekomentuojame“, – nukirto D.Raulušaitis.

Prasidėjus kratoms partijos būstinėje R.Skaisgirys į telefono skambučius neatsiliepė.

Vėliau partijos atstovai „Lietuvos rytui“ patvirtino, kad žinomas vilnietis yra tarp sulaikytų asmenų.

Apie tai  prakalbo ir „tvarkiečių“ vedlys europarlamentaras Rolandas Paksas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.