Euro banknotus vežanti kolona piko metu sustingdė eismą Vilniuje

Įspūdinga policijos kolona, kaukėti „Aro“ pareigūnai ant stogų, kelią blokuojantys šarvuočiai, Vilniaus dangų raižantis sraigtasparnis ir užblokuotos judriausios Lietuvos sostinės gatvės. Trečiadienio pavakare Vilniaus centras priminė vaizdą iš veiksmo filmo. Tačiau tai nebuvo filmavimo aikštelė - piko metu, kai miesto gatvės dūsta nuo spūsčių, vairuotojai buvo priversti tik beviltiškai dairytis pro langą -  dėl eurus gabenančių vilkikų kuriam laikui buvo visiškai sustabdytas eismas itin judriose A.Goštauto, Geležinio Vilko, Kalvarijų, Ozo gatvėse.

Eurus vežusius vilkikus saugojo policijos ekipažai, taip pat - „Aro" šarvuotis.<br>S.Gecevičiaus nuotr.
Eurus vežusius vilkikus saugojo policijos ekipažai, taip pat - „Aro" šarvuotis.<br>S.Gecevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2014, 6:42 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 1:13 AM

Policijos pareigūnai portalą lrytas.lt informavo, kad eismas sustabdytas dėl specialaus krovinio. Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis naujienų agentūrai BNS atskleidė, kad kroviniu buvo vežami eurai. „Vyksta su euro įvedimu susiję darbai. Daugiau komentuoti gali Lietuvos bankas“, - sakė R.Matonis.

Netrukus liudininkai pranešė, kad Geležinio Vilko gatve, apie 17 val. 35 min., pravažiavo du vilkikai, lydimi policijos kolonos ir antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ šarvuočio. Koloną iš oro stebėjo VSAT sraigtasparnis. Iš Geležinio Vilko gatvės kolona pasuko Žirmūnų link, kur yra Lietuvos banko saugykla. Ten gatves užblokavo „Aras“ šarvuočiai.

Konkursą įmonėms iš bankų išvežioti eurus laimėjusios saugos tarnybos „Eurocash1“ direktorius Vytautas Labeckas, paklaustas, ar gali būti, kad gatvės uždarytos dėl to, jog į Lietuvą iš Vokietijos atvežti euro banknotai, tepasakė: „Negaliu komentuoti“.

Sustabdytas eismas buvo atnaujintas po pusvalandžio, apie 17 val. 45 min.

Dėl sustabdyto eismo kitose miesto gatvėse susidarė didžiulės automobilių spūstys. Atnaujinus eismą milžiniškos automobilių eilės nusidriekė ir didžiosiose Vilniaus gatvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.