Konservatoriai rengiasi versti D. A. Barakauską iš posto

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcija Seime ketina rengti interpeliaciją vidaus reikalų ministrui Dailiui Alfonsui Barakauskui, jeigu jis pats nepasitrauks iš šio posto. Tai patvirtino partijos ir opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

A.D.Barakauskas neketina atsistatydinti.<br>V.Balkūno nuotr.
A.D.Barakauskas neketina atsistatydinti.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2014, 1:52 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 2:36 AM

„Mūsų apsisprendimą rengti interpeliaciją lems artimiausių dienų ministro veiksmai. Jeigu jis pats neatsistatydins, o matome, kad jau ir Premjeras ragina jį toliau tęsti darbą, tai mes tokiu atveju tikrai imsimės interpeliacijos, nes tai, kas paaiškėjo jau vakar, akivaizdžiai rodo, jog ministro atsakomybės srityje klesti tai, ką Specialiųjų tyrimų tarnyba įvardino kaip prekyba įtaka. Galima spėti, jog tai yra su ministro žinia, nes matosi labai ryškus visur tas pats Tvarkos ir teisingumo partijos pėdsakas, o ministras yra ir tos partijos vicepirmininkas“, – sakė A.Kubilius.

Pasak opozicijos lyderio, iniciatyvą bus galima realizuoti tik tada, kai Seimas vėl susirinks į posėdžius, tai yra po lapkričio 5 dienos.

„Jeigu ministras iki lapkričio 5 dienos nebus pasitraukęs, tai lapkričio 5 ar 6 dieną, kai susirinks Seimas, manau, jau parašai bus surinkti“, – sakė A.Kubilius.

Interpeliacijai pradėti reikalingi 29 Seimo narių parašai, o ministro atstatydinimui reikia mažiausiai 71 balso „už“.

STT antradienį atliko kratas, siekdama gauti reikšmingų duomenų dėl prekybos poveikiu stambiu mastu (daugiau nei 32,5 tūkst. litų) bandant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijos vykdytų viešųjų pirkimų.

Generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis patvirtino, kad tarp suimtųjų yra buvęs vidaus reikalų ministro patarėjas Ervinas Raistenskis ir buvęs vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius, primena ELTA.

Juridiniams asmenims įtarimai kol kas nėra pareikšti. Tyrimo metu bus nustatytos aplinkybės, ar prekyba poveikiu galėjo įvykti be ministerijos vadovų žinios.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas mano, kad D.A.Barakauskas turi dirbti toliau ir būti principingas.

Premjeras Algirdas Butkevičius paprašė partijos Tvarka ir teisingumas deleguoto D.A.Barakauso tęsti darbą vidaus reikalų ministro pozicijoje.

„Remiantis pirmine turima informacija iš teisėsaugos institucijų apie vykdomą tyrimą, kol kas nėra duomenų, kad vidaus reikalų ministro kaltė būtų įžvelgiama šioje situacijoje, todėl Vyriausybės vadovas paprašė ministro tęsti darbą tol, kol bus vykdomas ikiteisminis tyrimas, o po to bus galima vertinti situaciją“, – Eltai sakė Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.