L. Graužinienė: „D. Barakausko vietoje – atsistatydinčiau“

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė vidaus reikalų ministrui Dailiui Barakauskui pataria atsistatydinti. Tai politikė šį rytą pareiškė „Žinių radijuje“ laidoje „Pozicija“.

Loreta Graužinienė vidas reikalų ministrui pataria atsistatydinti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Loreta Graužinienė vidas reikalų ministrui pataria atsistatydinti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2014, 9:20 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 4:08 AM

L.Graužinienės nenustebino vakarykščiai įvykiai, kuomet Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai (STT) atliko kratas partijos „Tvarka ir teisingumas“ patalpose.

„Nėra kuo stebėtis ar nesistebėti. Ryte buvau informuota apie galimus veiksmus“, – sakė ji, o į klausimą, ar tokie veiksmai gali būti vertinami, kaip tam tikras politinis susidorojimas, Seimo pirmininkė tokiai nuomonei nepritarė: „Nežinau tyrimo eigos ar esmės, tiek, kie turėjau žinoti, vakar buvau informuota, norėtųsi tikėti, kad šis procesas nerinkiminis“.

Ministrui pataria atsistatydinti

L.Graužinienės teigimu, visuomenėje esama nuomonės, jog Visagino merės atvejis ir įvykiai Panevėžio rajone, kad eliminuojami stipriausi stipriausi rinkimų dalyviai, yra tam tikras politinis susidorojimas pasitelkiant valstybines struktūras. „Struktūros neturėtų dalyvauti mero rinkimų kovoje“, – sakė L.Graužinienė.

Apie tai, kokį politinį patarimą duotų vidaus reikalų ministrui D.Barakauskui politinį patarimą, L.Graužinienė sakė: „Ministras turi pagalvoti apie galimybę toliau dirbti. Gal jis ir negali visko žinoti, kas vyksta visoje struktūroje, bet jis neša atsakomybę už visą sritį. Aš ministro D.Barakausko vietoje atsistatydinčiau“, – sakė Seimo pirmininkė ir pridūrė, kad po eismo įvykių aukšti policijos pareigūnai atsistatydina, tad tai gali būti pavyzdys politikams.

 Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir Generalinė prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą, susijusį su Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vykdytais viešaisiais pirkimais, kuriame antradienį atlikta keliolika kratų ir sulaikyti penki asmenys, tarp jų – buvęs vidaus reikalų ministro „tvarkiečio“ D.A.Barakausko patarėjas Ervinas Raistenskis ir buvęs vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.