M. Bastys siūlo stiprinti žiniasklaidos savireguliaciją

Socialdemokratų nuomone, konservatorių siūlymas į Visuomenės informavimo etikos asociaciją įtraukti Lietuvos katalikų bažnyčios Vyskupų konferenciją pažeistų demokratinės visuomenės egzistavimo principus: valstybės ir Bažnyčios atskyrimo principą, žiniasklaidos, kaip ketvirtos valdžios, atskirtumo ir savarankiškumo principą ir kt.

M.Bastys pateikė pasiūlymą dėl Visuomenės informavimo įstatymo pataisų.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
M.Bastys pateikė pasiūlymą dėl Visuomenės informavimo įstatymo pataisų.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2014, 3:29 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 2:12 AM

Tai pareiškė Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narys Mindaugas Bastys. Pasak jo, Lietuvos socialdemokratai, kaip ir dera Europos kairiesiems, vienareikšmiškai pasisako už žiniasklaidos savireguliacijos principą.

M.Bastys pateikė pasiūlymą dėl Visuomenės informavimo įstatymo pataisų, kuriuo siūloma, kad Visuomenės informavimo etikos asociaciją sudarytų organizacijos, „kurios vienija viešosios informacijos rengėjus, skleidėjus ir žurnalistus, ir kurios narių veiklai taikomos Kodekso normos: Lietuvos žurnalistų sąjunga, Lietuvos žurnalistų draugija, Interneto žiniasklaidos asociacija, Lietuvos radijo ir televizijos asociacija, Regioninių televizijų asociacija, Lietuvos kabelinės televizijos asociacija, Nacionalinė rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacija. Nauji nariai į Asociaciją priimami Asociacijos įstatų nustatyta tvarka“.

Šiuo metu vyksta žiniasklaidos savireguliacijos sistemos pertvarka. Nauja Visuomenės informavimo etikos asociacija pakeistų iki šiol veikusią Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją. Tokia asociacija savo veikla sieks užtikrinti Etikos kodekso nuostatų laikymąsi, visuomenės informavimo etikos principų puoselėjimą visuomenės informavimo veikloje ir ugdys visuomenės sąmoningumą vertinant visuomenės informavimo procesus bei naudojantis viešąja informacija.

„Nors buvo aiškiai numatyta, kad tokią asociaciją steigs įvairios žurnalistų ir leidėjų organizacijos, kurios ir prisiims atsakomybę už minėtą veiklą, tačiau šios nuostatos nebuvo aiškiai suformuluotos įstatyme. Taip atsirado galimybė netinkamai taikyti įstatymą ir iš esmės paneigti savitvarkos organizacijos veiklą, jei į ją būtų įtrauktos kitos, su žiniasklaidos veikla tiesiogiai nesusijusios, asocijuotos struktūros, atstovaujančios politiniams ar kitiems interesams“, – sako M.Bastys, pateikęs pasiūlymą, kuriuo siekiama sustiprinti žiniasklaidos bendruomenės savireguliaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.