Menkesnės varlės labiau pučiasi

Prieš keliolika metų sporto žurnalistai spjaudydavosi rašydami kažkurioje Lietuvos krepšinio lygoje rungtyniavusios komandos Vilniaus „Žaibo-Vievio malūno“ pavadinimą. Galima prisiminti ir kamuolį spardžiusius „Inkaro-Grifo“ ar „Karedos-Sakalo“ futbolininkus, kurių ekipų pavadinimai niekaip netinkami kryžiažodžių sudarinėtojams.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Oct 22, 2014, 7:52 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 4:08 AM

Tačiau nuo to laiko mada komandos varde sutalpinti kuo daugiau rėmėjų dar labiau išvešėjo.

Dar gerai, kad ne svarbiausiose mūsų šalies futbolo ar krepšinio lygose. Užtat, pavyzdžiui, tinklininkai tikrai turi kuo pasigirti. Praėjusį savaitgalį dėl supertaurės kapojosi įspūdingai pavadintos komandos Kelmės „Antivis-Etovis“ ir Šiaulių „Elga-Master-SM „Dubysa“.

Žolės riedulio čempionių titulą gina tikrai čempionišką vardą turinti Šiaulių „Gintros-Strektės-Universiteto“ moterų komanda.

Vyrų rankinio lygoje solidžiai skamba Alytaus „Almeida-Stronglasas“, tačiau dzūkus tikrai perspjauna Kauno „Granitas-Gaja-Karys“.

Vis dėlto pavadinimų kūrimo varžybose pirmosios vietos greičiausiai priklauso moterų rankinio komandoms. Kas gali mesti iššūkį Kauno „Širšėms-Gajai-Etnomedijos centrui“ arba sostinės ekipai, pasivadinusiai „Eastcon-Tauras-Vilniaus kolegija“?

Tiesa, trigubi ar keturgubi vardai, regis, paplitę tik provincialioje Lietuvoje.

Pasaulis turbūt žagtelėtų išgirdęs, kad UEFA Čempionų lygoje „Liverpool-Standard Chartered-Warrior-Garuda Indonesia“ susitiks su Madrido „Real-Adidas-Emyrates“. O kaip patiktų „Manchester United-AON-Nike-Chevrolet-DHL“ ekipa?

Bet saiką jaučiantiems rėmėjams užtenka užrašo ant žaidėjų aprangos, o įtraukti šių kompanijų vardų į rungtynių protokolus niekam nešauna į galvą. Lietuvoje mados – kitokios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.