P. Gražulis: „Nežinau, kodėl prezidentei tiko silpnas ministras“

„D.A.Barakauskas yra mūsų partijos kolega, bet kaip VRM vadovą jį vertinu kritiškai. Jis išsilavinęs žmogus, tačiau jam trūksta valios kaip politikui. Jis galbūt geras ekonomistas ir vadybininkas, bet tokioms pareigoms reikia teisininko, išmanančio vidaus reikalų institucijų, veiklos ypatybes“, - tikino P.Gražulis.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Oct 22, 2014, 6:02 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 1:32 AM

„D.A.Barakauskas yra mūsų partijos kolega, bet kaip VRM vadovą jį vertinu kritiškai. Jis išsilavinęs žmogus, tačiau jam trūksta valios kaip politikui. Jis galbūt geras ekonomistas ir vadybininkas, bet tokioms pareigoms reikia teisininko, išmanančio vidaus reikalų institucijų, veiklos ypatybes“, - tikino P.Gražulis.

Jis sakė esąs nustebęs, kodėl prezidentė pasirinko būtent D.A.Barakauską, nors mes siūlėme, kiek pamenu, net šešis kandidatus į VR ministrus, tarp jų buvo patyrusių teisininkų. O kodėl pasirinko silpniausią kandidatą, reikėtų paklausti D.Grybauskaitės. Gal ji specialiai pasirinko silpną žmogų?“, - svarstė P.Gražulis.

Kovotojas už blaivybę sakė negalintis nei patvirtinti, nei paneigti sklindančių kalbų, jog D.A.Barakauskas yra pastebėtas įtampą ir nervus raminantis alkoholiu.

„Tikrai nemačiau, kad jį būtų išnešę iš kokios nors kavinės. O jei žmogus po sunkaus darbo išgeria bokalą alaus, tai ne kriminalas. Nors nereikėtų net ir mažo bokalo, galima apsieti be svaigalų“, - sakė „tvarkiečių“ frakcijos seniūnas parlamente.

P.Gražulio nuomone, D.A.Barakausko kaip politiko silpnumą rodo ir galimai įtempti santykiai su jo patarėja ministerijoje, kuri D.A.Barakauskui talkino ir Seime.

„Būna protingų, energingų patarėjų, kurie pradeda daryti įtaką politikui. Bet jeigu tiesa, kad vidaus reikalų ministerijos patarėja tiek suįžūlėjo, kad jau anekdotai apie tai sklando, jei ji prie ministro rusiškai keikiasi, tai jau baisi netvarka“, - piktinosi P.Gražulis.

Jo nuomone, „tvarkiečiai“ galėtų pasiūlyti į Vidaus reikalų ministro postą galėtų psiūlyti kur kas tinkamesnę figūrą, nei D.A.Barakauskas.

Antradienį STT sulaikė 5 asmenis. Tarp sulaikytųjų - buvęs viceministras Algimantas Juocevičius, kurio pavardė buvo atsidūrusi ir vadinamajame juodajame sąraše. Dėl skandalo pareigų netekęs buvęs viceministras jau rado prieglobstį valstybės įmonėje „Regitra“. Joje A.Juocevičius įsitaisė patarėju.

Dar vienas sulaikytasis – buvęs vidaus reikalų ministro patarėjas Ervinas Raistenskis, pretendavęs į ministerijos kanclerius. Neseniai E.Raistenskis tapo direktoriaus pavaduotoju ministerijai pavaldžiame Turto valdymo ir ūkio departamente.

Sulaikytas ir televizijos prodiuseris Rolandas Skaisgirys. Jis talkino "tvarkiečiams" viešųjų ryšių srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.