Metate akmenį? Perriškite kaspinu

Laikausi tokio ritualo – atsikeliu penktą valandą ryto ir darydama mankštą įsijungiu televizorių. Žiūriu BBC arba CNN. Šiuose kanaluose turiu mėgstamus žurnalistus. Labiausiai žaviuosi Christiane Amanpour iš CNN.

Daugiau nuotraukų (1)

Kornelija Mačiulienė

Oct 23, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 12:53 AM

O grįžusi po darbo iškart įsijungiu „Lietuvos ryto“ TV žinias ir nekantriai laukiu Daivos Žeimytės laidos „Lietuva tiesiogiai“.

Dažniausiai jau žiūrėdama žinias atspėju, kokios temos bus nagrinėjamos ir kokie pašnekovus dalyvaus.

Man patinka D.Žeimytės aštrus protas ir laikysena. Ji sugeba taip paklausti, kad pašnekovas negalėtų išsisukti nuo atsakymo. Ji moka kalbėtis ir su politikais, ir su kitų sričių atstovais.

Jei turiu laiko, mėgstu pažiūrėti dokumentinius filmus, kuriuos rodo „Lietuvos ryto“ TV. Naudinga sustiprinti žinias temomis, kuriomis esu nemažai skaičiusi, – nuo gamtos reiškinių iki istorinių asmenybių.

Be to, man patinka Andriaus Kavaliausko balso tembras – nuramina ir atpalaiduoja taip, kad dienos rūpesčiai išsisklaido. Įgarsintojo balsas turi didelę reikšmę.

Esu mačiusi kelias serialo „Moterų daktaras“ („Lietuvos ryto“ TV) dalis. Jis tarsi grąžina 15 metų atgal. Tuo metu Lietuvoje mes dirbome tokiomis sąlygomis. Nenorėčiau grįžti.

Peržiūrėjau beveik visą populiarųjį amerikiečių serialą „Ligoninės priimamasis“. Visiems būtų naudinga pamatyti, kaip sunkiai tenka dirbti gydytojams.

Įtampa, medikų darbą lydinti kiekviename žingsnyje, – tokia pati ir JAV, ir Lietuvoje. Pasitaiko ir karčių nusivylimų, kuriuos vėliau prisimeni ir svarstai, ar galėjai labiau padėti.

Sekiau serialą „Dauntono abatija“ (rodė TV8, o dabar – TV3). Sakysite, jis pernelyg moteriškas, bet mane traukė gražūs kostiumai, išvaizdūs aktoriai. Patiko rafinuoti herojų santykiai – prieš mesdami vienas į kitą akmenį jie perriša jį kaspinu. Tikrame gyvenime mes taip retai valdome savo jausmus.

Nesu abejinga krepšiniui, tad stengiuosi nepraleisti per televiziją transliuojamų varžybų, o ypač kai žaidžia „Lietuvos rytas“, už kurį aistringai sergu. Rungtynes dažniausiai žiūriu viena, kad niekas netrukdytų.

Iš laidų galiu įsijungti nebent intelektinius žaidimus. Stebėdama protų mūšius tarsi pati juose dalyvauju – pasitikrinu, į kokius klausimus ir per kiek minučių atsakyčiau. Jau pamėgau neseniai per LRT televiziją pradėtą rodyti „Auksinį protą“.

Informacijos šou beveik nežiūriu. Moterys juose dažnai kalba apie silikonines krūtis. Neturiu nieko prieš silikonines krūtis, tačiau man nepriimtinos kalbos apie jas. Taip pat nesidomiu, kokia dainininkė grumdamasi su konkurente nusilaužė nagą. Yra svarbesnių dalykų.

Kaip gydytoja ir kaip žiūrovė beveik visose sveikatos laidose pasigendu pamokymų, kad kiekvienas turi rūpintis savo sveikata. Reikia bent jau priminti, kad žmonės nuolat tikrintųsi sveikatą. Kaip tai daro gydytoja Irena Pivoriūnienė, vesdama „Sveikatos kodą“ (BTV).

Lankydamasi JAV mačiau įdomią laidą apie sveikatą. Jos vedėja su studijos viešniomis dalijosi patirtimi. Moterys pasakojo savo sveikatos istoriją, viena kitos klausinėjo, kada joms buvo atlikti cholesterolio kiekio kraujyje ar gimdos kaklelio tyrimai.

Pokalbis su moterimi, kuri ilgai nesilankė pas medikus ir kurios krūtyse jau aptikta pakitimų, geriau už gydytojus paskatins susirūpinti sveikata.

Tokie pašnekesiai padarytų laidas įdomesnes ir pritrauktų didesnę auditoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.