Premjeras paaiškino, kodėl Vilniuje dėl eurų susidarė spūstys

Vilniečiai, praleidę spūstyse keletą valandų, kol sostinėje užtvertomis gatvėmis judėjo automobilių kolona, į saugyklas vežusi eurus, piktinasi ir stebisi, kodėl reikėjo gatves užtverti būtent piko metu.

Premjeras teigia, kad dėl susidariusių spūsčių vairuotojai Vilniuje piktinosi be reikalo.
Premjeras teigia, kad dėl susidariusių spūsčių vairuotojai Vilniuje piktinosi be reikalo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2014, 9:04 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 12:41 AM

Šmaikštuoliai juokavo, kad euro įvedimas prasideda sostinės blokada.

„Gatvės buvo uždarytos labai trumpam laikotarpiui, gaila, kad jis sutapo su piko laiku. Yra lėktuvų grafikas, lėktuvas negali laukti oro uoste, kol sostinėje pasibaigs spūstys. Nereikėtų jautriai reaguoti, eurai nebus taip dažnai vežiojami“, – tai „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė premjeras

Algirdas Butkevičius ir pridūrė, kad buvo būtina laikytis tam tikrų tvarkų, o tikslų atvežimo laiką žinojo vos trys žmonės. Premjero teigimu, nepavyko susitarti, kad pinigus atskraidinęs lėktuvas palauktų kelias valandas.

Lietuvos bankas ketvirtadienį oficialiai patvirtino, kad Lietuvą pasiekė pirmoji euro banknotų siunta iš Vokietijos. Iki šiol informacijos neteikęs bankas pranešė, kad banknotai atgabenti dieną, nes to reikalauja saugumas.

„Gabenant banknotus, būtina laikytis numatytų griežtų saugumo procedūrų ir reikalavimų, įskaitant banknotų skraidinimą šviesiu paros metu, eismo ribojimus gabenant juos į saugyklas ir kitas apsaugos priemones. Dėl saugumo apie pinigų gabenimo laiką, maršrutą, apsaugos ir kitas detales visuomenė iš anksto negali būti įspėta“, - pranešė LB.

Anot pranešimo, ir ateityje išsamesnė informacija bus teikiama tik tuomet, kai visi banknotai pasieks saugyklas.

Lietuvos bankas yra pasirašęs sutartį su Vokietijos centriniu banku – Bundesbanku dėl visų nominalų eurų banknotų įsigijimo. Iš viso spalio-lapkričio mėnesiais bus atsigabenta 132 mln. vienetų eurų banknotų, jų svoris – 114 tonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.