Rolandas Skaisgirys papasakojo, ką veikė uždarytas į areštinę

Populiarių serialų prodiuseriui Rolandui Skaisgiriui teko 48 valandas išgyventi tai, ką patirdavo kai kurie jo filmų herojai, žmonės iš šešėlinio pasaulio. Tikrovė, kūrėjui atsivėrusi Vilniaus policijos areštinėje T.Kosciuškos gatvėje, pasirodė klaikesnė, nei gali sugalvoti lakiausia vaizduotė.

R.Skaisgirys lankėsi „Lietuvos ryto“ redakcijoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Skaisgirys lankėsi „Lietuvos ryto“ redakcijoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Oct 23, 2014, 3:06 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 11:05 PM

Gamtinius reikalus teko atlikti į „parašą“ (kibirą), naktį klausytis kampus garsiai graužiančių žiurkių. Pelėsiu aptrauktos sienos, dvokas – neįtikėtina, kad žmonės nelaisvėje tokiomis sąlygomis laikomi ES šalyje.

„Esu pasirengęs savo rankomis ir savo lėšomis suremontuoti kamerą, kurioje sėdėjau. Ten klaiku“, – portalui lrytas.lt ketvirtadienį išleistas į laisvę pasakojo prodiuseris R.Skaisgirys.

Tačiau jis pabrėžė, jog neturi priekaištų policininkams, areštinės darbuotojams. Guminėmis lazdomis jo nemušė, nežemino, nesityčiojo.

„Ir STT, ir policijos pareigūnai buvo mandagūs. Išeinant iš areštinės vienas pareigūnas priminė, jog čia ne kartą lankėsi filmavimo grupė, filmavusi kalėjimo scenas serialams pagal mano scenarijus“, – sakė R.Skaisgirys.

Areštinėje, į kurią pakliuvo ir pats kūrėjas, buvo filmuojamos serialo „Pasmerktieji“ scenos.

„Praleidau dvi naktis už grotų. Miegojau gerai, nes mano sąžinė švari, nesijaučiu nusikaltęs. Tik kartais prabusdavau – mano kameroje kampą garsiai graužė žiurkė. Aš jos nebijojau, su žiurkėmis gerai sutariu. Kilęs esu iš kaimo, mama dirbo melžėja kolūkio fermoje, tai šitų padarų esu matęs daug. Bet yra žmonių, ypač moterų, kurie stingsta iš siaubo pamatę žiurkes. Įsivaizduoju, kaip tokiems turėtų būti baisu tokiose Stalino laikus menančiose areštinėse“, – įspūdžiais iš nelaisvės dalijosi prodiuseris.

R.Skaisgirys vis dėlto nepataria artimiesiems tų, kurie atsidurs areštinėje, nešti lašinių ir uogienės, kaip seniau buvo įprasta – bent jau Vilniaus policijos areštinėje maitina sočiai ir gana skaniai.

Atsigavęs po arešto, nusikratęs „parašos“ dvoko, prodiuseris sakė įžvelgiantis ir gerąją „poilsio“ už grotų pusę: net per tokį trumpą laiką jam gimė naujų serialų idėjos. Kurdamas naujus filmus R.Skaisgirys ketina panaudoti įspūdžius iš 48 valandų, praleistų cypėje.

R.Skaisgirį STT sulaikė antradienį kartu su kitais keturiais asmenimis, susijusiais su partija „Tvarka ir teisingumas“ ir šios partijos kuruojama Vidaus reikalų ministerija.

Buvo iškrėsta partijos būstinė Vilniuje, sulaikyti buvęs VRM viceministras Algimantas Juocevičius, buvęs vidaus reikalų ministro patarėjas Ervinas Raistenskis.

Taip pat buvo sulaikytas R.Skaisgirio verslo partneris J.Garliauskas, bendrovės "NT Service" vadovas P.Kačerginskis. Iki ketvirtadienio ryto visi sulaikytieji paleisti, jiems pritaikyta kardomoji priemonė neišvykti.

R.Skaisgiriui pateikti įtarimai prekyba poveikiu. Jis ketvirtadienį ryte paleistas, gavus rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Portalo žiniomis, kaltinimai R.Skaisgiriui susiję su jo viešųjų ryšių projektu „Pirk dramblį“. Jis taip pat siekia Vilniaus mero posto artėjančiuose savivaldos rinkimuose.

Kilus skandalui, susvyravo vidaus reikalų ministro, "tvarkiečio" Dailio Alfonso Barakausko kėdė. Tačiau su juo pasikalbėjęs premjeras Algirdas Butkevičius liepė jam toliau eiti pareigas. Seimo opozicija pareiškė sieksianti D.A.Barakausko atsistatydinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.