Sutvarkei reikalus ir lėk pas arabus

Prieškalėdiniai valdžios ritualai – kitų metų biudžeto tvirtinimas – šiemet išskirtiniai. Tas šventasis raštas, pirmą kartą surašytas eurais, – jau Seime, bet valdantieji dėl jo tebediskutuoja kaip šunys su katėmis. Pragarą užkūrė PVM lengvata šildymui: palikti ją ar naikinti?

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

2014-10-23 08:26, atnaujinta 2018-01-25 00:41

Kas turėtų vėsinti šios košės temperatūrą? Tai daryti lyg ir turėtų Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas B.Bradauskas. Beje, valdančiosios koalicijos posėdyje jis iš tiesų trankydamas kumščiu į stalą ragino partnerius „nebeišsidirbinėti“.

Bet po to su pačia šast – į Jungtinius Emyratus. Kaip ir pernai tokiu metu.

Opozicija, aišku, vėl, kaip ir praėjusiais metais, putoja, įžvelgdama visos valdžios atsainų požiūrį į savo priedermes ir valstybę. Šiemet opozicijai paantrino ir parlamento vadovė L.Graužinienė. Nors jos pačios vadovaujama Seimo valdyba ir palaimino B.Bradausko išvyką, „darbiečių“ vedlė vis dėlto išspaudė, kad kolega elgiasi neatsakingai.

Bet atspėti, ką sakys iš viešnagės pas arabus grįžęs komiteto pirmininkas, nesunku. Ogi tą patį, ką ir pernai: „Taip puikiai viską sutvarkiau iš anksto, kad mano formalaus dalyvavimo svarstant biudžeto projektą nė nereikia.“

Išties, socialdemokrato kritikai tikri keistuoliai – kimba prie žmogaus, nors atsakymai iš anksto aiškūs net jiems patiems.

Antai J.Razma įtemptame biudžeto projekte išskaitė jame įrašytus apie ketvirtį milijono eurų – beveik milijoną litų, skirtų naujo turgaus Kaišiadoryse statybai. Tai bent prioritetas!

Beje, o kieno tėvonija vis pavadinami Kaišiadorys? B.Bradausko. Sutikite, iš anksto savo vienmandatei rinkimų apygardai užsiprašius tokį kąsnį, galima ir pailsėti. Tegu mažiau privilegijuoti bėdžiai mėgina kokių nors trupinių savo rinkėjų labui beviltiškai išmelsti svarstymų metu iš griežtosios Vyriausybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Nausėda ir I. Šimonytė apie antrąjį prezidento rinkimų turą