Priekabūs sultinių mėgėjai pasigedo tualeto

Užeiga „Sultiniai“ rado išeitį, kaip patenkinti kliento skundą, – jeigu suvalgius bandelę ir išgėrus sultinio prispyrė gamtiniai reikalai, bėk į šalia esantį alaus barą.

Skelbimas apie netoliese esantį tualetą kukliai užkištas už gėlių puokštės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Skelbimas apie netoliese esantį tualetą kukliai užkištas už gėlių puokštės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Sostinė“)

Oct 26, 2014, 12:21 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 3:38 PM

Daugiau nei keturis dešimtmečius Jogailos gatvėje veikė užeiga „Sultiniai“ ir niekas nepasigedo tualeto.

Tačiau vienas bandelėmis ar cepelinais nepatenkintas valgytojas suraitė skundą Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, kuris tapo galvos skausmu „Sultinių“ vadovei.

Bendrovės „Kampinė“, kuriai priklauso nuo gilaus sovietmečio veikiantys „Sultiniai“, direktorė Akvilija Meškauskienė užsiminė, kad neseniai ieškodami tualeto valgykloje apsilankė inspektoriai.

Kai jo nerado, vadovei tikrintojai patys pasiūlė išeitį – susitarti su baru „Alynas“, kad jis priimtų „Sultinių“ lankytojus, kuriuos prispyrė reikalas.

Kitapus tarpuvartės esantis „Alynas“ sutiko ir „Sultiniuose“ atsirado skelbimas, kuriame rašoma, kad alaus baro tualetu galima pasinaudoti sumokėjus 1 lito mokestį.

„Tokius klientus, kurie neranda prie ko daugiau prikibti, pavadinčiau piktybiniais“, – apie skundo autorių kalbėjo A.Meškauskienė.

Anot jos, „Sultinių“ nuomojamose patalpose, kurių nėra nė 50 kvadratinių metrų, tualeto įrengti nėra galimybių. Ilgus dešimtmečius apie tai visi žinojo ir niekas dėl to nepriekaištavo.

„Juk mūsų valgiaraštis toks, kad lankytojai ilgai neužsibūna. Tai juk ne alus, kurio bokalą gali valandų valandas siurbčioti“, – aiškino „Sultinių“ direktorė.

„Sultiniai“ darbą pradeda nuo 9 val. ryto, o „Alynas“ – dviem valandomis vėliau. Ką daryti panorusiam nusilengvinti ankstyvam „Sultinių“ klientui?

„Tada nežinau“, – atsiduso pyragėlių ir cepelinų pardavėja. O A.Meškauskienė skundėsi, kad vilniečiai darosi vis priekabesni. Jiems užkliūva net tai, kad ji vadove dirbanti tiek metų.

Reikalavimas, kad viešojo maitinimo įstaigose būtų tualetas, atsirado daugiau nei prieš trejus metus. Taip pat lankytojams turi būti sudarytos sąlygos nusiplauti rankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.