„Dūromis“ svaidęsis viceministras G.Černiauskas atsistatydina

Ministrė pritarti savo pavaldiniui šioje situacijoje neskubėjo. 

G.Černiauskas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
G.Černiauskas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 28, 2014, 3:01 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 9:53 AM

Apie savo sprendimą jis pranešė antradienį po Vyriausybės posėdžio, kuriame jis pakeitė į Prienus pranešimo skaityti išskubėjusią sveikatos apsaugos ministrę Rimantę Šalaševičiūtę.

„Aš esu pareiškęs žodžiu ir planuoju tą ir raštu pateikti. (Planuoju tą padaryti) šiandien“, – sakė G.Černiauskas. 

Viceministras tokį savo sprendimą argumentavo tuo, kad nenori trikdyti ministerijos darbo. 

„Nemanau, kad tai yra įvykis, kuris vertas dėmesio ir laiko, tai – vardan to, kad vyktų darbai, o ne diskusijos apie tai, ko nebuvo“, – sakė G.Černiauskas. 

Iš Vyriausybės išskubėjusi ministrė sakė per posėdį neturėjusi laiko pabendrauti su viceministru, tačiau žadėjo sprendimą priimti trečiadienio rytą. 

„O dabar mes neturėjome laiko pabendrauti, kadangi po posėdžio ir pasitarimo iš karto pakvietė mane, sutarėme rytoj iš ryto spręsti iki galo šį klausimą“, – sakė R.Šalaševičiūtė. 

Prieš Vyriausybės posėdį ministrė sakė sprendimą priimsianti per savaitę. 

„Aš nesu priėmusi jokio sprendimo. Viceministras dabar prieš man vykstant į Vyriausybės posėdį buvo užėjęs ir pasakė, kad, jeigu reikia, aš atsistatydinu“, – sakė R.Šalaševičiūtė antradienį prieš Vyriausybės posėdį. 

Ministrė pritarti savo pavaldiniui šioje situacijoje neskubėjo. 

„O kodėl aš turiu iš karto pasakyti: taip, imk ir atsistatydink, man reikia pasitarti. Sprendimą priimsiu šią savaitę. Todėl, kad aš nedirbu ministre dešimt metų, ir ta situacija, kurioje esu šiandien, tokios aš nelaukiau, nesitikėjau. Niekada gyvenime nepriimdavau sprendimų šiandien, čia ir tuoj pat. Man reikėdavo apmąstyti, pasverti visus už ir prieš ir tada priimti sprendimą, kuris būtų, visų pirma, teisingas visų atžvilgiu“, – sakė R.Šalaševičiūtė.

Ministrė sakė neturinti pretenzijų dėl G.Černiausko tiesioginio darbo, tačiau netoleruoja žodžių, kurie buvo išsakyti. 

„Tiesioginiam darbui pretenzijų neturiu. Kitas klausimas - žmogiškasis faktorius, kaip buvo elgiamasi su pavaldiniais. Bet tai nebuvo komisijos darbo metu, tai buvo pasikalbėjimas po atlikto oficialaus darbo. Aš netoleruoju tokių žodžių ir išsakytų minčių, kadangi, mano nuomone, dalis išsakytų minčių neatitiko tikrovės“, – teigė R.Šalaševičiūtė.

Spaudimo iš premjero ministrė teigia nesulaukusi. 

„Tikrai, premjeras įtakos man nedarė“, – patikino R.Šalaševičiūtė. 

Pirmadienį Žinių radijas paskelbė slapta darytą garso įrašą, kuriame girdėti, kaip sveikatos apsaugos viceministras socialdemokratas Gediminas Černiauskas kritikuoja komisijos nares, kodėl konkursą į Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos vadovo postą laimėjo sveikatos apsaugos ministrės patarėja Nora Ribokienė.

Išvadinęs ją necenzūriniais žodžiais, G.Černiauskas kalba, jog premjeras siūlęs kitą kandidatę, partijos kolegę Viliją Vertelienę ir mainais už tai būtų neuždaręs tarnybos.

„Jeigu premjeras skambina dėl būtent to žmogaus, tai ką, jis nepakeis sprendimo savo? Atrodo, kaip vaikai esame. Juk ne penkių metų, ne dešimties“, – teigė G.Černiauskas.

Keletą kartų N.Ribokienę jis išvadino „dūra“ ir sakė, kad ji nebegali tikėtis premijų, nes „eina prieš premjero valią“: „Ką ji, dūra, tikisi, kad jai premijas dabar kas nors davinės? Naivumas visiškas“.

Viceministras leido suprasti, kad jis sąmoningai demonstravo, kaip balsavo, kad juo pasektų ir kiti komisijos nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.