D. Ulbinaitės byloje liudijo D. Grybauskaitės patarėjos

Valstybės paslapties atskleidimu kaltinamos buvusios prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovės spaudai Daivos Ulbinaitės byloje baigėsi slaptos liudytojų apklausos ir prasidėjo viešos.

D.Ulbinaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Ulbinaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Oct 28, 2014, 10:25 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 11:02 AM

Antradienį liudyti į Vilniaus miesto apylinkės teismą, kuris nagrinėja šią daug triukšmo sukėlusią bylą, buvo iškviestos D.Grybauskaitės patarėjos Ieva Baubinaitė ir Šarūnė Šablevičienė.

Buvusios D.Ulbinaitės bendradarbės nieko įdomaus teismui papasakoti negalėjo. I.Baubinaitė papasakojo, kad pernai spalio 30-ąją D.Ulbinaitė atėjo į jos kabinetą ir paprašė kopijavimo aparatu padauginti kažkokius dokumentus.

Kas juose buvo parašyta, ji nežino, nes neskaitė.

Liudytojos teigimu, nors pačios D.Ulbinaitės kabinete buvo kopijavimo aparatas, tačiau kartais ji prašydavo ir jos pagalbos.

Pasak I.Baubinaitės, šio D.Ulbinaitės prašymo ji nesureikšmino ir neįsiminė, todėl tos dienos įvykius prisiminė tik peržiūrėjusi prezidentūroje darytus vaizdo įrašus. Juos ikiteisminio tyrimo metu jai parodė tyrėjas.

Š.Šablevičienė spalio 30-ąją taip pat prisiminė tik peržiūrėjusi vaizdo įrašus. Ji buvo kabinete, kai atėjusi D.Ulbinaitė paprašė padaryti dokumentų kopijas ir matė, kaip jos kolegė I.Baubinaitė jas jai padarė. D.Ulbinaitė kalta neprisipažįsta, tačiau savo versiją apie slaptos pažymos perdavimą naujienų agentūros BNS žurnalistams papasakos tik po visų liudytojų apklausų.

Kaltinamajame akte teigiama, kad D.Ulbinaitė, turėdama leidimą dirbti su slapta informacija, ją paviešino ir savo veiksmais sumenkino Prezidento instituciją.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pernai spalio pabaigoje, kai naujienų agentūra BNS paskelbė apie Valstybės saugumo departamento perspėjimus, jog Rusija rengia informacines atakas prieš šalies vadovus.

Ikiteisminis tyrimas buvo baigtas šių metų birželį. Bylą perdavus teismui, 44 metų D.Ulbinaitė pasitraukė iš prezidentės D.Grybauskaitės komandos ir dabar užsiima individualia veikla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.