A. Zuokas spendžia spąstus ir A. Kubiliui?

Kaip šiltą vilną diskusijose sudorojęs buvusį konservatorių kandidatą į Vilniaus mero postą Mantą Adomėną, Artūras Zuokas bando prisivilioti ir buvusį premjerą Andrių Kubilių, kuriam taip pat kai kurie konservatoriai trečiadienį siūlė dalyvauti sostinės mero rinkimuose.

A.Zuokas pakvietė A.Kubilių kavos.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
A.Zuokas pakvietė A.Kubilių kavos.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2014-10-29 19:27, atnaujinta 2018-01-24 05:33

„Mielas Andriau Kubiliau, turime apie ką pakalbėti, kviečiu kavos puodeliuii “, - rašoma A.Zuoko paskyroje "Meras Zuokas" „Facebook“ tinklalapyje.

Iš lrytas.lt žurnalistų sužinojęs apie kvietimą A.Kubilius prapliupo juoktis.

„Visų pirma, kultūringas žmogus kviesti į svečius turėtų paskambinęs telefonu, o ne parašęs į socialinį tinklapį. Nors aš suprantu, kad A.Zuokas sutrikęs, blaškosi. Juk Vilnius ant bankroto ribos, ir didžioji dalis kaltės dėl to tenka būtent jam“, - sakė A.Kubilius.

Trečiadienį Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai buvusiam premjerui siūlė dalyvauti Vilniaus mero rinkimuose.

„Padėkojau kolegoms už pasitikėjimą ir atsisakiau. Savo partijos kandidatą tikimės išrinkti kitą savaitgalį vyksiančioje sueigoje“, - paaiškino A.Kubilius.

Konservatoriai rinkimams į sostinės mero postą siūlo šešis kandidatus. Tarp jų – Seimo nariai Arvydas Anušauskas, Kęstutis Masiulis, Stasys Šedbaras, politikė Laima Andrikienė, Vilniaus miesto tarybos narys Valdas Benkunskas.

„Jeigu pas A.Zuoką ir nueičiau, galėčiau duoti jam tik vieną patarimą: parašyti pareiškimą, kad visam gyvenimui išsižada būti sostinės meru“, - šmaikštavo A.Kubilius.

Prieš daugiau kaip savaitę A.Zuokas į savivaldybę buvo pasikvietęs sostinės mero posto norėjusį siekti Seimo narį konservatorių M.Adomėną. Po pokalbio su A.Zuoku konservatorius sakė, jog reikia padėti į šalį partines rietenas ir bendromis jėgomis gelbėti per milijardą litų skolos slegiamą Vilnių.

Už tai M.Adomėną pasmerkė kiti konservatoriai, jis atsisakė ketinimų kandidatuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.