G. Kirkilas apie G. Černiauską: „Paslydo lygioje vietoje“

Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas, „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ komentuodamas sveikatos apsaugos viceministro Gedimino Černiausko atsistatydinimą, sakė: „Patyręs politikas paslydo lygioje vietoje, Jis neblogai žino sistemą, pats yra ekonomistas. Tokio aukšto lygio valdininkas turi valdytis.“

G. Kirkilo teigimu, negalima atmesti varianto, kad jei „Tvarka ir teisingumas“ pasitrauktų iš koalicijos.<br>T. Stacevičiaus nuotr.
G. Kirkilo teigimu, negalima atmesti varianto, kad jei „Tvarka ir teisingumas“ pasitrauktų iš koalicijos.<br>T. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2014, 8:24 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 8:10 AM

Paklaustas, kaip vertina situaciją ir informaciją, kad ministerija skyrė lėšų bendrovei, kurios akcininku buvo ir pats G.Černiauskas, pašnekovas sakė: „Vertinu blogai. Tas kas eina į politiką, turi atsikratyti akcijų, dalyvavimų ir pan. keista, kai bandoma nuslėpti, nenuslėpsi tokių dalykų, anksčiau ar vėliau tokie dalykai iškyla.“

Paklaustas, kaip vertina susidariusią situacija dėl vidaus reikalų ministro Dailiaus Barakausko ir premjero poziciją, G.Kirkilas sakė: „Premjeras elgiasi atsargiai, nes jis turi galvoti apie koaliciją ir biudžetą. Čia ta ministerija, kuri atsakinga už teisėsaugos institucijų veiklą, galimas gal būt laikinas ministro pasitraukimas“, – teigė jis ir prisiminė situaciją Izraelyje, kuomet užsienio reikalų ministras vykstant teismų procesams laikinai nusišalino iš pareigų.

„Prezidentė visuomet būdavo daug ryžtingesnė“, – teigė pašnekovas, paklaustas, kaip vertina prezidentės poziciją dėl VRM pareigūnų galimai neskaidrios veiklos.

G. Kirkilo teigimu, negalima atmesti varianto, kad jei „Tvarka ir teisingumas“ pasitrauktų iš koalicijos, vėl būtų formuojama mažumos vyriausybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.