Tarp konservatorių kandidatų - ir A.Anušauskas, ir L.Andrikienė

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai apsisprendė dėl kandidatų į Vilniaus mero postą. Trečiadienio vakarą nuspręsta, kad kandidatą į sostinės merus rinksis iš šešių politikų.

A.Anušauskas - vienas iš šešių kandidatų kovoti dėl Vilniaus mero posto.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
A.Anušauskas - vienas iš šešių kandidatų kovoti dėl Vilniaus mero posto.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Žičkevičiūtė

2014-10-29 15:40, atnaujinta 2018-01-24 06:22

Konservatorių prezidiumas pretendentais siūlys Seimo narius Arvydą Anušauską, Stasį Šedbarą bei Kęstutį Masiulį, buvusią europarlamentarę Laimą Liuciją Andrikienę, buvusį premjero patarėją Mykolą Majauską ir savivaldybės tarybos narį Valdą Benkunską.

Vėliau vyks visuotinis Vilniaus skyrių narių balsavimas reitinguojant kandidatus.

Šmėžavo ir A.Kubiliaus pavardė

Konservatorių partiją į Vilniaus merus sumanė siūlyti didžiausią savo kozirį – partijos pirmininką ir buvusį ministrą pirmininką Andrių Kubilių. Tokią idėją iškėlė atsisakę tiesioginiuose savivaldos rinkimuose dalyvauti Paulius Saudargas ir Laurynas Kasčiūnas.

„Manome, kad Vilniui reikia tokio politiko. Pirmas dalykas – miestas skendi skolose. Paanalizavome pastarųjų mėnesių finansinę situaciją. Manome, kad A.Kubilius turi puikios patirties suvaldant visos valstybės finansus. Tai – žmogus, kuris pratęs prie biudžeto deficito. Dirbti ir su juo susitvarkyti, – lrytas.lt teigė P.Saudargas. – Antras dalykas – A.Kubilius yra žmogus, kuris visada rūpinosi Lietuvos energetika ir jos nepriklausomybe.

Tai – antras pagal svarbumą Vilniaus klausimų šiuo metu. Tvirtas, patyręs ir profesionalus politikas. Partija rinksis, svarstys, bet manytume, kad tame tarp būtų partijos pirmininko kandidatūrą.“

Tuo tarpu A.Kubilius lrytas.lt prisipažino, kad apie savo kandidatūrą į Vilniaus miesto merus išgirdo pirmiausiai iš žiniasklaidos, o ne iš partijos narių.

„Žiūriu į tokį pasiūlymą pakankamai su lengva ironija, vertinu kolegų pozityvų mano kandidatūros siūlymą. Bet procedūros, kurias šiandien turime užbaigti buvo žinomos paskutinių porą savaičių: konsultacijos su skyriais, svarstė ir siūlė įvairius kandidatus. Mano kandidatūros nesiūlė, tai ir nėra ką svarstyti“, – lrytas.lt teigė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas.

Pasak P.Saudargo, konservatoriai taip pat svarsto dėl europarlamentarės Laimos Andrikienės, Stasio Šedbaro, Valdo Denkunsko ir Arvydo Anušausko kandidatūrų į sostinės mero postą.

Lrytas.lt primena, kad dalyvauti tiesioginiuose mero rinkimuose ir siekti Vilniaus vadovo posto atsisakė Mantas Adomėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.