L. Linkevičius aptarė Lietuvos siekį tapti EBPO nare

Užsienio reikalų ministras Linas

L.Linkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Linkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-31 11:44, atnaujinta 2018-01-23 23:41

„Lietuva nuosekliai siekia tapti prestižine ekspertų organizacija laikomos EBPO nare. Narystė EBPO būtų svarbi pritraukiant į šalį investicijas, mažinant Lietuvos tarptautinio skolinimosi kaštus, gerinant valstybės valdymo kokybę bei suteiktų galimybę dalyvauti priimant globalios ekonomikos raidai esminius sprendimus“, – teigė L.Linkevičius.

Atsižvelgdama į intensyvų Lietuvos dalyvavimą EBPO veikloje, organizacijos Ministrų taryba yra nutarusi 2015 m. priimti sprendimą dėl narystės derybų su Lietuva pradžios. Lietuvoje viešintys aukšto rango EBPO pareigūnai tiesiogiai vadovaus numatomam Lietuvos stojimo į EBPO procesui, kuris turėtų prasidėti kitais metais.

Narystė EBPO yra vienas iš Lietuvos ekonominės užsienio politikos prioritetų.

Lietuva siekia visateisės narystės EBPO nuo 2002 m. Artimiausias šios organizacijos plėtros etapas numatomas 2015 metais.

2013 m. gegužę Lietuva buvo paminėta tarp keturių šalių kandidačių, kurios bus galimai kviečiamos derėtis dėl narystės 2015 metais. Kitos įvardintos valstybės buvo Latvija, Kolumbija ir Kosta Rika.

Lietuva 2002 m. pateikė oficialią paraišką tapti EBPO nare, kurią 2012 m. oficialiai atnaujino. Vienintelė iš Baltijos šalių organizacijos narė kol kas yra 2010 m. pakviesta Estija.

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija buvo įkurta 1961 m. Organizacija atlieka tyrimus ir teikia rekomendacijas ekonomikos, socialinės plėtros, mokslo ir technologijų, aplinkosaugos srityse. Organizacijos narėmis gali tapti tik stabilios, ekonomiškai išsivysčiusios šalys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.