Traukiasi KTU gimnazijos direktorius B. Burgis

KTU gimnazijos direktorius Bronislavas Burgis traukiasi iš pareigų. Apie tai lrytas.lt patvirtino pats prestižinės gimnazijos direktorius. Paskutinė jo darbo diena – gruodžio 5-oji, mat iki tol reikia sutvarkyti daugybę reikalų – perduoti gimnazijos vairą kitam vadovui.

B.Burgis.<br>M.Patašiaus nuotr.
B.Burgis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Reda Rutkauskienė

2014-10-31 18:56, atnaujinta 2018-01-23 21:50

„Taip, traukiuosi iš pareigų“, – lrytas.lt penktadienio vakarą sakė B.Burgis.

Vienos geriausiai vertinamų gimnazijų Lietuvoje direktorius teigė ką tik grįžęs iš chirurgijos skyriaus, kur jam buvo atlikta operacija.

„Žinote, dabar esu po aštuntos operacijos. Galima sakyti, kad traukiuosi dėl sveikatos problemų, be to man jau 65 metai, tad laikas“, – sakė B.Burgis.

Pasak B.Burgio, išeiti – labai sunku, mat su gimnazija buvo visiškai suaugęs. Sunku ir moksleiviams – jie direktorių palaiko ir rašo jam laiškus.

„Aš kasdien skaitau moksleivių laiškus ir turiu absoliutų alibi dėl savo teisumo“, – teigė B.Burgis.

Paklaustas, ar gimnazijoje sulaukė kaltinimų, direktorius neslėpė: „Taip. Tačiau mokyklai per 25 metus atidaviau viską“.

Po to, kai žinia išėjo į viešumą B.Burgis paskelbė įrašą savo tinklaraštyje:

„Ak, tie alumniai… Duoda kitiems skaityti jiems skirtus laiškus… Bet anokia čia paslaptis? Gruodžio penktoji bus paskutinė mano darbo diena gimnazijoje. Aš taip nutariau. To pakeisti jau niekas negali. Išskyrus Likimą… Aš jūsų prašau: padėkite man išeiti! Jūs nežinote, kaip tai sunku… O jums lengva man padėti: nieko neklausinėkite manęs, neguoskite manęs, nedėkokite ir neprašykite… Nežiūrėkite į mane nei liūdnai, nei piktai. Noriu išeiti tyliai, paprastai. Visi išeina. Ir aš išeisiu. Čia galite pasikalbėti. Bet tik tarpusavyje. Šviesiausią gimnazijos metraštį čia pradėsiu rašyti nuo sausio… Turėsiu daug laisvo laiko!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.