Nepaprasti E. Zingerio nuotykiai Seime

Nusikaltėlių jaukas, avantiūriškos kelionės, kurioziški nutikimai – tai ne garsiojo rašytojo Marko Twaino herojų Tomo Sojerio ir Heklberio Fino, o Seimo nario Emanuelio Zingerio neišgalvotas gyvenimas. Ir jeigu parlamentaras nuspręstų parašyti autobiografiją, ši tikrai būtų ne prastesnė nei garsiausias pasaulio romanas.

E.Zingeris su sūnumi Dovydu.<br>M.Vidzbelio nuotr.
E.Zingeris su sūnumi Dovydu.<br>M.Vidzbelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Žičkevičiūtė

Nov 24, 2014, 6:32 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 7:28 PM

Kolegų teigimu, melagingais policijos iškvietimais ir nuolatiniu vėlavimu išgarsėjęs konservatorius jau žinomas visame pasaulyje.

„Visi jau apie jį žino. Nors daug kas mano, kad E.Zingeris – žioplas, tačiau gyvenimo žioplystėje jis yra gudrus, – lrytas.lt apie partijos bičiulį pasakojo Egidijus Vareikis. – Visada sugeba atsirasti lemiamu momentu ir tarti lemiamą žodį.“

Anot E.Vareikio, kolega – atviras žmogus ir, nors patiria daug nuotykių, tačiau visada atsiduria reikiamu laiku ir vietoje.

„Jis labai užsiėmęs, priklauso keliems Europos tarybos komitetams. Man daug tenka su juo keliauti, todėl ir  išvengti nuotykių niekada nepavyksta. Tad tą vieną labai sunku išskirti“ , – kalbėjo E.Vareikis.

Iškvietimai – kasdienybė

Viename svarbiame tarptautiniame susitikime E.Zingeris, būdamas Lietuvos delegacijos vadovas, dingo, kai reikėjo pozuoti bendrai nuotraukai su kolegomis.

Pasirodo, konservatorius buvo vienintelis, kuris savo spintoje nerado tamsaus kaklaraiščio, todėl pasirišo linksmą dryžuotą. Po kurio laiko kolegas radęs politikas spėjo pasigirti, kad bėgdamas koridoriais pasirašė dar porą svarbių sutarčių.

Dryžuotą kaklaraištį E.Zingeris padovanojo ir Lietuvoje viešėjusiam buvusiam Ukrainos opozicijos lyderiui Vitalijui Klyčko.

E.Zingeris yra sukėlęs visas Vilniaus oro uosto tarnybas, kai atsiėmęs rankinį bagažą pasigedo laikrodžio. Politikas manė, kad jį apvogė, ir pareikalavo iškviesti policijos pareigūnus. Po kelių akimirkų parlamentaras laikrodį rado savo kelnių kišenėje.

Konservatorius yra pametęs viešbučio raktą, todėl pasiprašė kolegos leisti pernakvoti pas jį. Kitą dieną raktą aptiko taip pat savo kelnių kišenėje.

Seimo koridoriuose E.Zingeris jau yra tapęs anekdotų šaltiniu. Išsiblaškymu garsėjantis politikas kartą nevėlavęs atėjo į balsavimą dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo atleidimo iš pareigų. Deja, balsavimas buvo paankstintas pusvalandžiu, todėl parlamentaro žygdarbis liko neįvertintas.

Pamiršo sūnų

Bendrapartietis Jurgis Razma pasakojo, kad politikas vis meta ir palieka savo piniginę jo automobilyje. Todėl labai nustebtų, jeigu E.Zingeris sąskaitas sumokėtų laiku, kai pinigai yra mėtomi.

Prieš keletą metų teismas nusprendė iš Seimo nario išieškoti 2 108 litus už tai, kad nebuvo apmokėjęs sąskaitos už šildymą. 57-erių parlamentaras teisinosi, kad niekas neperspėjo dėl neapmokėtų sąskaitų. Be to, tuo butu esą rūpinasi sūnus.

Tiesa, tas pats sūnus buvo pasiklydęs Seime. Kartą pasibaigus posėdžiams E.Zingeris kaip niekur nieko sėdo į automobilį ir nukūrė namo, palikęs atžalą parlamento koridoriuose.

Sutrikusį vaiką rado kolegos ir politikui pranešė, kad jis sūnų pamiršo darbovietėje.

Taip pat pasakojama, kad politikas bandė atrakinti svetimą automobilį, kai pamiršo, kur paliko savąjį.

Yra nutikę ir taip, kad Seimo narys, neradęs aikštelėje automobilio, skambino policijai ir norėjo pranešti, jog šis pavogtas, nors iš tiesų transporto priemonę buvo palikęs kitoje vietoje.

Išsiblaškymas progresuoja

„Išsiblaškymas gali būti klinikinis arba kognityvinis“, – pagrindinius išsiblaškymo tipus įvardijo psichologas Andrius Kaluginas.

Specialisto teigimu, klinikinį išsiblaškymą lemia nuotaikų kaita. Jeigu žmogus geros nuotaikos, jis gali imituoti darbą, tačiau būti išsiblaškęs. Dirbdamas gali 5–6 kartus nuo jo atitolti.

„Veikiant kognityviniam išsiblaškymui išlaikyti dėmesį prie vienos veiklos yra sudėtinga. Tai – mąstymo ypatumai. Išsiblaškymas gali progresuoti ir veikti mąstyseną. Per ilgą laiką gali tapti tik blogiau. Pasireiškia epizodiniai dalykai, galintys sukelti komplikacijas“, – pasakojo psichologas.

Komplikacijos gali pasireikšti, kai į vieną veiklą negalima sutelkti dėmesio ne ilgiau nei 10 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.