Tūkstančiai kauniečių stebėjo kalėdinės eglės įžiebimą

Kauno Rotušės aikštėje šeštadienio vakarą įžiebta pagrindinė Kalėdų eglė. Į svarbiausio didžiųjų metų švenčių simbolio įžiebimo šventę, pavadintą „Debesų taku“, susirinko tūkstančiai kauniečių. Šių metų Kauno kalėdinė eglė kviečia pakelti galvas ir drauge įžiebti dangaus skliautą.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Nov 29, 2014, 4:27 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:08 AM

Lengva ir šviesi eglė pagaminta iš baltų putplasčio indelių segmentų ir sidabru tviskančio ažūro iš grandinėlių, kuria debesų ir juose plazdančių angelų sparnų iliuziją. Pirmą kartą eglė tampa interaktyvi, nes kiekvienas gali įžiebti atskirą jos dalį – savo nuosavą žvaigždę debesyse.

,,Lengva, tačiau tvirtai sukonstruota eglė itin dera su ją supančia aplinka, mat pro peršviečiamus sidabro ažūro vingius matosi Kauno senamiesčio architektūra ir dangus. Neabejoju, jog originali eglė Rotušės aikštę pavers žmonių traukos ir susibūrimo vieta“, - kalbėjo eglės kūrėja Jolanta Šmidtienė.

Eglės įžiebimo šventėje pagrindiniu personažu tapo žibintininkas, kurį visi simboliškai vadina „žibinčiumi Norvydu“. Nors ir jaučiasi daugelio pamirštas, jis šventėje pasirodė esantis šmaikštus svajotojas, turintis daug norų, svajojantis daug pamatyti, išgirsti. Debesų taku skriejo žibintininko, įvairių personažų, atlikėjų ir žiūrovų svajonės, lydimos muzikos, sveikinimų, žibintų šviesų. Šventėje koncertavo dainininkai Edgaras Lubys, Liepa Mondeikaitė ir Vaikų mados teatras, Kauno burgundiškasis choras ir Kauno technologijos universiteto akademinis choras „Jaunystė“ , Kauno A. Kačanausko muzikos mokyklos grupė „Dangiukai“ .

Prie eglės susirinkusius žmones sveikino Kauno meras Andrius Kupčinskas, kuris paskelbė, kad miestą užlieja Kalėdų dvasia, kuri sklis po visą Lietuvą.

Jis įsitikinęs, kad ne vienus metus iš visų Lietuvos miestų originalumu išsiskyrusi Kauno eglė šįmet vėl bus gražiausia ir įdomiausia, o ją gyvai apžiūrėti važiuos žmonės iš visos šalies.

Šventės pabaigoje dangų nutvieskė fejerverkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.