10 pasaulio miestų, kuriuose geriausia studijuoti

Kuriame pasaulio mieste geriausia būti universiteto studentu? Palyginę gyvenimo išlaidas, miestų įvaizdį, akademinius standartus ir įsidarbinimo galimybes, ekspertai kiekvienais metais ieško studentų rojaus. Šių metų sąraše – tokie garsūs miestai kaip Londonas, Paryžius, Torontas ir Seulas, skelbia „The Guardian“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2014, 3:09 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 3:29 AM

10. Seulas, Pietų Korėja

Sunku rasti žmogų, kuris nebūtų girdėjęs apie garsųjį „Gangnam style“ hitą. Pirmąją milijardą peržiūrų „Youtube“ surinkusią dainą įkvėpė Seule esantis Gangnam rajonas. Į studentams palankiausių miestų dešimtuką šį didmiestį iškėlė garsūs universitetai ir aktyvūs darbdaviai.

9. Torontas, Kanada

Kanadiečiai vidutiniškai turi daugiausiai aukštojo išsilavinimo diplomų, tad nenuostabu, kad Torontas įsitvirtino studentams palankiausių miestų dešimtuke. Čia veikia visame pasaulyje žinomas Toronto universitetas, Jorko universitetas ir Toronto Ryersono universitetas. Per metus Torontas pakilo keturiomis sąrašo pozicijomis aukščiau. Geresnio įvertinimo šiemet sulaukta dėl kylančio miesto populiarumo ir didėjančios studentų įvairovės.

8. Monrealis, Kanada

Kartais sakoma, kad Monrealis yra dviejų miestų junginys – po miestu išvedžioti daugiau nei trisdešimties kilometrų ilgio požeminiai tuneliai. Į juos studentai leidžiasi ieškodami kino teatro, barų ir net prekybos centrų. Monrealis užima antrą vietą pagal studentų tautinę įvairovę ir iš devintosios vietos praėjusių metų sąraše pakilo į aštuntą.

7. Tokijas, Japonija

Šia miestas yra tankiausiai gyvenama vieta pasaulyje. Čia savo namus rado net trylika milijonų žmonių. Nors studentų įvairovė miesto universitetuose nedidelė, Tokijo įvaizdis ir darbdavių aktyvumas jam leido per metus pakilti iš septynioliktos į septintą vietą.

6. Bostonas, JAV

„Kątik grįžau iš Bostono – tai vienintelis protingas dalykas, kurį gali padaryti ten atsidūręs“, - rašė Fredas Allenas laiške Groucho Marxui. Tačiau taip buvo 1953-aisiais. Šiemet už darbdavių aktyvumą miestui buvo skirtas maksimalus įvertinimas, o populiarusis Harvardo universitetas ir Masačiusetso technologijos institutas įtvirtino miestą studentams palankiausių miestų dešimtuke.

5. Honkongas, Kinija

Toks šio didmiesčio įvertinimas nestebina – niekur pasaulyje negalima pamatyti tokio dangoraižių „miško“, miestas turi ir savo Disneilendą. Honkongui buvo skirtas itin aukštas įvertinimas už kuriamą įvaizdį. Taip pat buvo nustatyta, kad iš visų pirmojo dešimtuko miestų pragyvenimas jame pigiausias, o Honkongo universitetui buvo skirta trečioji vieta visos Azijos aukštojo lavinimo įstaigų reitinge.

4. Sidnėjus, Australija

„Paryžius žinomas kaip šviesų miestas, o Sidnėjus - kaip fejerverkų miestas“, - yra pasakęs australų režisierius Bazas Luhrmannas. Tačiau tokiai nuomonei pritartų nedaugelis – Sidnėjuje fejerverkus galima pirkti tik turint specialų leidimą. Nepaisant to, šis miestas studentų vertinamas itin gerai. Gyvenimas Sidnėjuje reikalauja neplonos piniginės, tačiau didelis darbdavių aktyvumas įtvirtino Australijos didmiestį ketvirtoje sąrašo vietoje.

3. Londonas, Anglija

„Kai žmogus pavargsta nuo Londono, jis pavargsta nuo gyvenimo“, yra pasakęs anglų rašytojas Samuelis Johnsonas. Londonui skirtas puikus įvertinimas už studentų įvairovę, darbdavių aktyvumą ir ne vieną pasaulinio pripažinimo sulaukusį universitetą. Tačiau iš antrosios sąrašo vietos, kurią užėmė praėjusių metų reitinge, Londonas iškrito dėl vis didėjančių pragyvenimo išlaidų.

2. Melburnas, Australija

Šio miesto pakilimas iš penktosios pozicijos praėjusių metų sąraše daugeliui buvo netikėtas. Tačiau Melburnas gali pasigirti didžiule studentų įvairove – už tai miestui buvo skirtas maksimalus įvertinimas. Tai jau antrasis Australijos didmiestis palankiausių studentams miestų penketuke.

1. Paryžius, Prancūzija

„Studijuoti Paryžiuje reiškia būti gimusiam Paryžiuje“, - pasakė rašytojas Victoras Hugo. Prancūzijos sostinė įsitvirtino sąrašo viršuje dėl didelio prestižinių universitetų pasirinkimo ir savo populiarumo visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar perrinktas G. Nausėda turėtų galių pakeisti Vyriausybę?